Άνοιξε η γη και «κατάπιε» τους εκσκαφείς και τα βαρέα οχήματα της ΔΕΗ στο ορυχείο Ψαθί της Μεγαλόπολης.
Η κατολίσθηση που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής και είναι ακόμα σε εξέλιξη έχει προκαλέσει ένα ρήγμα που ξεπερνά σε μήκος τα 600 μέτρα.
Η κατολίσθηση έχει ξεκινήσει σε μικρή απόσταση από χωριό της περιοχής και απέχει μόλις 300 μ. από τα τελευταία σπίτια του οικισμού.

Η αυτοψία στην περιοχή έδειξε ότι η κατολίσθηση -που σημειώθηκε σε μήκος περί τα 600 μέτρα- προκλήθηκε από γνωστό ρήγμα, το οποίο παρακολουθείτο επιστημονικά.

Το φαινόμενο δείχνει να τελεί σε ύφεση σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τον γεωτεχνικό καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Μιχάλη Καββαδά, διευθυντή του Τομέα Γεωτεχνικής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και τον Παύλο – Παντελή Σκυλίτζη τομεάρχη Υδρογεωλογικών και Γεωμηχανικών Μελετών της Διεύθυνσης Μελετών και Ανάπτυξης Ορυχείων της Γενικής Διεύθυνσης Ορυχείων της ΔΕΗ.

Η λειτουργία των μονάδων της ΔΕΗ θα συνεχιστεί, αλλά με μειωμένη απόδοση καθώς θα υποστηρίζεται -για τις επόμενες 15 με 20 ημέρες- από τα υφιστάμενα αποθέματα λιγνίτη, είπε στην “Ε” από την πλευρά του ο Σαράντος Αλεξανδρής, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Ορυχείων – Σταθμών (ΣΟΣ) ΔΕΗ Μεγαλόπολης. 

newpost.gr/eleftheriaonline.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook