Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013, μεταξύ του Βουλευτή Ηρακλείου και Προέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του Βουλευτή Ηρακλείου και εισηγητή του νομοσχεδίου από πλευράς της Ν.Δ. κ. Μάξιμου Σενετάκη, με το Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Σ. Βοργιά, τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Υπεραστικών ΚΤΕΛ Κρήτης κ. Γ. Ψαράκη και μέλη του Δ.Σ., και τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Αστικών ΚΤΕΛ Κρήτης κ. Ν. Βελόγλου με θέμα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τα ανοιχτά ζητήματα των δημοσίων υπεραστικών οδικών μεταφορών.

Κεντρικό θέμα της συνάντηση αποτέλεσε το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή και συζητείται στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου «Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών - Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Επίσης υπήρξε μια μακρά συζήτηση για το άρθρο 50 του νομοσχεδίου που αναφέρεται στην εργασιακή σχέση μεταξύ εργαζομένων και ιδιοκτητών λεωφορείων.

Συμφωνήθηκε ακόμη, να υπάρξει συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος κ. Θέμη Αμπλά και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για την παροχή διευκρινήσεων και λεπτομερειών, ενώ θα υπάρχει και ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων με τον Πρόεδρο της Επιτροπής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο κ. Ελευθέριο Αυγενάκη και τον εισηγητή από πλευράς της Ν.Δ. κ. Μάξιμο Σενετάκη.

Οι κ.κ. Λευτέρης Αυγενάκης και Μάξιμος Σενετάκης τόνισαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι πρέπει να εναρμονιστούμε με το νέο τοπίο των ανοιχτών επαγγελμάτων, αλλά και οι εργασιακές σχέσεις να μην παρεκτραπούν στο βαθμό που πλήττει τους εργαζομένους και την ασφάλεια στην εκτέλεση των μεταφορών, είτε αυτές είναι εντός, είτε είναι εκτός πόλεων.