Ένα περίεργο ηχητικό ντοκουμέντο δίνει στη δημοσιότητα η NASA εκτιμώντας ωστόσο εκ των υστέρων ότι διέρρευσε από τα αρχεία κι ότι δεν δόθηκε με δική της ευθύνη.
Πριν δοθούν εξηγήσεις από την NASA, οι πληροφορίες μιλούσαν για την πρώτη … απάντηση που φτάνει στους δορυφόρους της γης από το διάστημα χωρίς να γνωρίζουμε από πού ακριβώς. Ίσως και να πρόκειται για εξωγήινη απάντηση που λαμβάνει η υπηρεσία στα σήματα που στέλνει η ίδια για αναζήτηση ζωής σε κάποιον άλλον πλανήτη.
Αργότερα επιστήμονες NASA που επιχείρησαν να μαζέψουν τη διαρροή δήλωναν ότι πρόκειται για ήχους του διαστήματος και συγκεκριμένα τον ήχο που ακούγεται έξω από το ηλιακό μας σύστημα.
Μάλιστα, επισημαίνουν ότι πρόκειται για ήχο που κατέγραψε το Voyager I. 
Το διαστημόπλοιο, που ξεκίνησε το ταξίδι του το 1977, βρίσκεται σήμερα σε απόσταση 19 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη. Αν μάλιστα εξέπεπεμπε ένα ραδιοκύμα, θα χρειάζονταν 17 ώρες για να φτάσει στον πλανήτη μας.
Το Voyager ήταν το πρώτο σκάφος που έφτασε στον Δία και τον Κρόνο, στέλνοντας τις πρώτες λεπτομερείς εικόνες από τους δορυφόρους αυτών των πλανητών ενώ το 1990 έστειλε και την πρώτη πλήρη φωτογραφία του ηλιακού συστήματός μας.
parapolitika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook