Όση ώρα οι κάτοικοι του χωριού παρακολουθούσαν με κατάνυξη την αναστάσιμη λειτουργία, κάποιοι απρόσκλητοι «επισκέπτες» έκαναν… Ανάσταση μέσα στα σπίτια τους! Όταν επέστρεψαν από την εκκλησία, τα βρήκαν λεηλατημένα και μάλλον τους… κόπηκε η όρεξη για μαγειρίτσα!

Το μπαράζ διαρρήξεων συνέβη στο χωριό Κρόκος της Κοζάνης, όταν μέσα σε 45΄ λεπτά οι άγνωστοι διαρρήκτες τρύπωσαν σε έξη σπίτια! Οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν καλά τα κατατόπια, γιατί χτύπησαν τα σπίτια που βρίσκονται στην είσοδο του χωριού, κοντά στην περιοχή του υδραγωγείου. Όλες οι κλοπές έγιναν από τις 11.30’ τη νύχτα του Μ. Σαββάτου, ως και ένα τέταρτο μετά την Ανάσταση!

Οι άγνωστοι κακοποιοί καραδοκούσαν ως την στιγμή που οι οικογένειες έφυγαν για να πάνε στην εκκλησία. Τότε, παραβίασαν τις πόρτες, έκαναν άνω- κάτω τα σπίτια και κατάφεραν να φύγουν έχοντας στα χέρια τους μετρητά ύψους αρκετών εκατοντάδων ευρώ και πολλά κοσμήματα! Η ταχύτητα με την οποία έδρασαν, δεν τους επέτρεψε να πάρουν μαζί τους ηλεκτρονικές συσκευές ή άλλα ογκώδη αντικείμενα. Τα θύματα ενημέρωσαν την Ασφάλεια Κοζάνης που ερευνά για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι έχουν ξαναχτυπήσει στην ευρύτερη περιοχή.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook