Υλικά

• 700 γρ. σκορπίνες (ή άλλα ψάρια κατάλληλα για σούπα), καθαρισμένα και απολεπισμένα
• 500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα
• 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε τέταρτα
• 4 κλωναράκια σέλερι, ψιλοκομμένο
• 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 3 ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα ακανόνιστα κομμάτια
• 3 δαφνόφυλλα
• 120 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• Χυμό από 1 λεμόνι
• 2 κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 2 κ. σούπας άνιθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα 80 ml. απο το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σέλερι και σωτάρουμε για 5 λεπτά της ώρας. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκίσουν αλλά να μην καούν. 

Σ’αυτό το σημείο βάζουμε τις ντομάτες, τις πατάτες και τα δαφνόφυλλα. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει τα λαχανικά και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε τα ψάρια. Συνεχίζουμε το βράσιμο, χωρίς καπάκι για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ψηθεί το ψάρι. 

Στίβουμε το χυμό του λεμονιού, βάζουμε το μαϊντανό και το άνιθο και τελειώνουμε ραντίζοντας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 

Διορθώνουμε τη γεύση άν χρειαστεί και σερβίρουμε συνοδεύοντας τη με μια φέτα φρέσκο προζυμένιο ψωμί.