Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε την Κυριακή η δοκιμή του πυραύλου Agni-V από την Ινδία, ενός μοντέλου που έχει τη δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής και βεληνεκές που του επιτρέπει πλήγματα έως το Πεκίνο και τις περισσότερες περιοχές της Ευρώπης.
«Η δοκιμή ήταν επιτυχημένη. Ο πύραυλος έπληξε τον στόχο ακολουθώντας της προδιαγεγραμμένη τροχιά. Πέτυχε όλους τους στόχους της αποστολής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης της Ινδίας.
Η επιτυχημένη δοκιμή του Agni-V, δεύτερη για το εν λόγω μοντέλο, φέρνει την Ινδία ένα βήμα πιο κοντά στην τελική παραγωγή ενός όπλου που θα ενισχύσει σημαντικά την αποτρεπτική δυνατότητα του πυρηνικού της οπλοστασίου.
Προγενέστερες εκδόσεις της σειράς Agni («Φωτιά») είχαν σαφώς μικρότερο βεληνεκές, έχοντας τη δυνατότητα να πλήξουν στόχους στο έδαφος του Πακιστάν και της δυτικής Κίνας.
Νέο Δελχί και Πεκίνο διατηρούν σε γενικές γραμμές καλές σχέσεις, ωστόσο η ένταση λόγω της διαφιλονικούμενης περιοχής του Κασμίρ, η παράλληλη ανάδειξη των δύο χωρών σε οικονομικές υπερδυνάμεις της Ασίας και τα ιδιαίτερα στρατιωτικοποιημένα τους σύνορα αποτελούν πηγές έντασης.
skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook