Διαστάσεις πολιτικής σύρραξης λαμβάνει η αντιπαράθεση της Χρυσής Αυγής με τις πολιτικές δυνάμεις.

Μετά την κόντρα με το ΚΚΕ με αφορμή την επίθεση κατά στελεχών του κομμουνιστικού κόμματος στο Πέραμα στελέχη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν κατά υποστηρικτών της Αριστεράς στα Γιαννιτσά και στο δήμαρχο Μελιγαλά της Μεσσηνίας. 

Στη Μεσσηνία επικράτησε ένταση το πρωί της Κυριακής στην εκδήλωση για το μνημόσυνο των θυμάτων στη λεγόμενη «πηγάδα του Μελιγαλά» με αποκορύφωμα την επίθεση στο Δήμαρχο της πόλης την ώρα που αυτός ήταν στο βήμα από το Βουλευτή Ηλία Παναγίωταρο, ο οποίος άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια του Δημάρχου αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει από την εκδήλωση. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tharrosnews.gr αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει και η επιτροπή των θυμάτων του Μελιγαλά και τη συνέχεια της εκδήλωσης να αναλάβει εξ ολοκλήρου η Χρυσή Αυγή. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος ήταν λάβρος κατά πάντων πολιτικών κομμάτων αλλά και μεγάλης μερίδας ΜΜΕ ειδικά για τα γεγονότα του Περάματος. 


Μέλη της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν επεισόδια και στα Γιαννιτσά. Όπως αναφέρει στο logospellas.gr, η ένταση δημιουργήθηκε όταν ομάδα ατόμων από το χώρο της αριστεράς επιχείρησε να πλησιάσει το μνημείο την ώρα που κατέθετε στεφάνι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος.


Η ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο σημείο απέτρεψε την κλιμάκωση των επεισοδίων ενώ προχώρησαν στην προσαγωγή δύο διαδηλωτών από το χώρο της αριστεράς, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.


Στην ίδια εκδήλωση αντιδράσεις προκάλεσε η χειρονομία του συνοδού του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγου, που κατά την αποχώρηση του σήκωσε το χέρι του παραπέμποντας σε ναζιστικό χαιρετισμό.

real.gr