\”Η Ελλάδα τώρα ξεκινά \” είπε ο πρωθυπουργός πρόσφατα, και μείς παρ’ ολίγον να τον πιστέψουμε… 
Αλλά πως, με τι προσόντα , με ποιους πολιτικούς , με τι προσωπικό , με τι φιλοσοφία , με τι προσόντα…
Η Ελλάδα τώρα ξεκινά για να προσπαθήσει απ ότι κατάλαβα, να φτάσει εκεί που ήταν, όταν ο ακατανόμαστος ΓΑΠ έφερε τα κοράκια και τη παρέα τους , τους οικονομικούς δολοφόνους στη πατρίδα μας. 
Γιατί διαβάζοντας προσεκτικά τα νούμερα, στόχος είναι να \”πάμε\” μετά από αίμα και θάνατο εκεί που ήμασταν το 2009 μετά από πολλά χρόνια.
Τώρα περιμένουμε για μια ακόμη φορά τη ΤΡΟΙΚΑ…και κρεμόμαστε από τα χείλια της και τις προθέσεις της.
Θα μας αποτελειώσουν με νέα μέτρα ή θα μας ανάψουν έστω και δειλά το πράσινο φως ώστε να παραμείνουμε για λίγο τη ζωή μέχρι την επόμενη επίσκεψη τους στο τσιφλίκι τους που λέγεται Ελλάδα; 
Προσπαθώ να θυμηθώ πως ξεκίνησε αυτό το δράμα.
Πολλοί λένε πως φταίει ο Καραμανλής ο νεότερος (2004-2009) και εγώ πολλές φορές έχω γράψει για το ΓΑΠ.
Φυσικά και υπάρχουν ευθύνες και μάλιστα εγκληματικές ένθεν και ένθεν. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτοί απλά έβαλαν το κερασάκι στη τούρτα. Ο πρώτος μ αυτά που δεν έκανε , και ο δεύτερος μ αυτά που έκανε.
Η Ελλάδα καταδικάστηκε από τη στιγμή που πάσα εις ένας ανέβηκε αναίτια κοινωνικοοικονομική θέση , χωρίς να έχει μοχθήσει γι αυτό και χωρίς να αποκτήσει ποτέ τη νέα του ταξική συνείδηση ενώ δεν έμαθε ποτέ τη κουλτούρα της νέας του πραγματικότητας, αφού κρύφτηκε στο βλαχομπαρόκ των περασμένων χρόνων του , και την ίδια στιγμή αντί να προσαρμοστεί στα νέα του δεδομένα …κοίταζε και αποσκοπούσε σε ακόμα υψηλότερα κοινωνικά status που λυσσασμένα ήθελε να κατακτήσει, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι στη πραγματικότητα όχι μόνο δεν μπορεί, αλλά δεν έχει και τα προσόντα … 
Κακόμοιρε Έλληνα , σε βρήκαν μπόσικο, απαίδευτο, αποπροσανατολισμένο …σου πήραν ένα Mercedes ,σου έφτιαξαν ένα σπίτι , σε πήγαν «στάς Ευρώπας» και ψώνισες παπούτσια και ακριβές τσάντες και νόμιζες ότι ο ίσκιος σου είναι βουνό. 
\”Ξέχασαν να σου πουν ότι είναι πρωί…\” . 
Δεν άκουσες ποτέ τη σκέψη και τη λογική σου , γιατί τα συνθήματα \” ΑΛΛΑΓΗ\” και \”ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ\” δονούσαν δυναμικά την ατμόσφαιρα και σε κούφαναν. 
Αντιπαραγωγικότητα, καταναλωτισμός , έλλειψη αξιολόγησης , και άγνωστες λέξεις η επίτευξη στόχων ανάπτυξης.
Ρουσφέτια ανάξια , συγκεκριμένα έργα πανάκριβα , κανένας σχεδιασμός ….
Πολιτική του Κουτουρού…
Οι συνδικαλιστές έγιναν εξουσία και οι πολιτικοί , ιδιοκτήτες αυτού του κράτος …κι εμείς ξαφνικά απ τα …\”τσαρούχια στο TODS\” όπως εύστοχα έχει πει η κα Αρβελερ.
Δύσπεπτη αλλαγή , που σε οδηγεί στον εμετό. Κι όταν κάνεις εμετό βγάζεις βίαια ότι έχεις \”κατεβάσει\” με βουλιμία κι ακόμα περισσότερα…μέχρι και τη χολή σου…
Η Ελλάδα έτσι όπως το φαντάζονται οι έχοντες την ευθύνη για την καταστροφή , δεν μπορεί να ξεκινήσει , όπως εκείνοι το λένε και ίσως το οραματίζονται.
Ούτε μ’ αυτά που οι του ΣΥΡΙΖΑ ευαγγελίζονται, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο το 2,9% έως 3,5 % επί του συνόλου των ποσοστών των δημοσκοπήσεων του.
Αυτό δηλαδή που πάλευε να μπει στη Βουλή. Όλο το υπόλοιπο είναι το παλιό ΠΑΣΟΚ. Αυτό που όλοι γνωρίσαμε καλά και απ την καλή κι απ τη ανάποδη.
Οι \”συνδικαλιστές\” …. Οι \”παράγοντες\” οι \”κομματάρχες\”…τα \”λαμόγια\” οι \”συγκεντρωσιάρχες\”, οι \”διορισμένοι\” , οι \”βολεμένοι\” , οι \”ταϊσμένοι\” με κρατικό χρήμα, οι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο της εποχής Σημίτη, κι όλος εκείνος ο άθλιος συρφετός που μας έφερε εδώ ώστε να τον πληρώνουμε πανάκριβα και αναίτια.
Λοιπόν …
Ή πραγματικά αλλάζουμε ή θα ΞΕΡΝΑΜΕ για πάντα…

Κώστας Συλιγάρδος
Δημοσιογράφος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook