Η Περιφέρεια Κρήτης & η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, σε συνεργασία με τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, διοργανώνει Πολωνική επιχειρηματική αποστολή στην Κρήτη από τις 21 έως 23 Οκτωβρίου 2013, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Βαρσοβία.

Η αποστολή θα απαρτίζεται από 8 εκπροσώπους εταιρειών εισαγωγής φρούτων και λαχανικών, τροφίμων, αλυσίδων σούπερ μάρκετ, καθώς επίσης από εκπροσώπους τεσσάρων μεγάλων τουριστικών πρακτορείων της Πολωνίας.

Η Πολωνική αντιπροσωπεία θα συνοδεύεται από την Ελληνίδα Πρέσβη στην Βαρσοβία, κα. Τασία Αθανασίου, τον Προϊστάμενο του γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων κ. Παντελή Γιαννούλη και τον Προϊστάμενο του Γραφείου Τύπου της Πρεσβείας, κ. Αλέξη Γεωργιάδη.

Θα συμμετέχουν ακόμη 3 δημοσιογράφοι από Πολωνικά μέσα ενημέρωσης , που θα καλύψουν την επίσκεψη στην Κρήτη, προβάλλοντας τα Κρητικά προϊόντα, τον τουρισμό, και τον πολιτισμό του νησιού μας, με στοχευμένες επισκέψεις και ρεπορτάζ.

Οι συναντήσεις με τους Κρητικούς επιχειρηματίες προγραμματίζονται ως εξής:

-21/10/2013 στα Χανιά για τις επιχειρήσεις του Ρεθύμνου και των Χανίων
-22 και 23/10/2013 στον Άγιο Νικόλαο για τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου και του Λασιθίου.

Οι προγραμματισμένες συναντήσεις αφορούν:
1. στο κλάδο τροφίμων και ποτών
2. στο κλάδο του τουρισμού

Για τον κλάδο τροφίμων το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο παρθένο ελαιόλαδο, τις βρώσιμες ελιές, τα φρούτα και οπωροκηπευτικά, την σταφίδα, τα τυροκομικά προϊόντα, τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής, ζυμαρικά και μέλι.

Οι επιχειρήσεις από την Πολωνία και οι εκπρόσωποι τους είναι οι εξής:

1. ALMA MARKET (αλυσίδα Σούπερ μάρκετ) με ετήσιο τζίρο 225 εκ ευρώ το 2012, και 45 σημεία πώλησης, με εκπρόσωπο τον κ. Daniel Urbanski.
2. The Greek Trade (εισαγωγείς, χονδρεμπόριο) με ετήσιο τζίρο 39 εκ ευρώ το 2012, με 2 αποθήκες και πελάτες στην Ισπανία, Ελλάδα, Κίνα, Ιταλία, Ταϊλάνδη με εκπρόσωπο τον κ. Θεόδωρο Σιάκα.
3. Dorapol Sp. J. (εισαγωγείς, χονδρεμπόριο) με ετήσιο τζίρο 3,5 εκ ευρώ το 2012, και πελάτες στην Ισπανία, Ιταλία με εκπρόσωπο τον κ. Jarek Brozyna.
4. The Greek Gourmet (εισαγωγείς, χονδρεμπόριο), με αποκλειστική συνεργασία στην Ελλάδα, με εκπρόσωπο τον κ. Θεόφιλο Βαφείδη.
5. PHI BEFRA Frankwski Sp. J. (εισαγωγείς, χονδρεμπόριο) με ετήσιο τζίρο 1 εκ ευρώ το 2012 και πελάτες στην Γερμανία και Ιταλία, με εκπροσώπους τον κ. Marek Frankowski και την κα. Agnieska Frankowska.
6. Garcia & Bartnicki PL Sp. Z.o.o. (εισαγωγείς, χονδρεμπόριο) με ετήσιο τζίρο 16 εκ ευρώ το 2012, και αποκλειστικότητα εισαγωγές φρούτων και λαχανικών, με εκπρόσωπο την κα. Anna Rabstzty-Matusik.
7. Eliza Fruit, με ετήσιο τζίρο 7 εκ ευρώ το 2012, και αποκλειστικότητα εισαγωγές φρούτων και λαχανικών, με εκπρόσωπο τον κ. Γιάννη Λαζαρίδη.
8. ΒΑΚΟΜΑ με ετήσιο τζίρο 150 εκ ευρώ το 2012, και δραστηριοποιείτε στις εισαγωγές φρούτων και τυροκομικών, snacks, ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών, με εκπρόσωπο τον κ. Jaroslaw Bratnicki.

Στο τομέα του τουρισμού, συναντήσεις και συνεργασίες στην Κρήτη, αναζητούν οι εταιρίες:

1. Grecos Holidays.
2. Fly.Pl, με εκπρόσωπο τον κ. Maciej Nikiel.
3. Easy Travel (www.easytravel.pl), με εκπρόσωπο τον κ. Michal Sztobrzyn.
4. Hellas Travel (http://vafidis.pl), με εκπρόσωπο την κα. Βαφείδη.

Την αποστολή θα συνοδεύει επίσης ο κος. Jan- Jacques Tourell, εκπρόσωπος του World Trade Center Βαρσοβίας, (διεθνής οργανισμός που δραστηριοποιείται στις επιχειρηματικές δικτυώσεις, το μάρκετινγκ, και την έρευνα αγοράς).

Αξίζει να επισημανθεί ότι στο τουριστικό ρεύμα από την Πολωνία στην Κρήτη καταγράφεται αύξηση στις πτήσεις τσάρτερ το 2013 κατά 23,4% στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και κατά 59% στο αεροδρόμιο Χανίων, σε σχέση με το 2012.

Για πληροφορίες – αιτήσεις οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν με τα Επιμελητήρια των 4 Περιφερειακών Ενοτήτων του νησιού ή με την Περιφέρεια Κρήτης, Πλ. Ελευθερίας, γραφείο Α2, τηλ 2813 400225 και στο e-mail: theanobs@gmail.com.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook