Πρόσκαιρη αλλά σημαντική μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται για αύριο Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά στο δελτίο αναφέρονται τα εξής:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και την ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική και κεντρική στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που πιθανόν τοπικά να έχουν έντονη μορφή, αλλά επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα και ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί.

Πάντως από το απόγευμα και από τα δυτικά η κακοκαιρία θα υποχωρήσει και τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 16-9-2013

Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και νότια, με βαθμιαία επέκταση στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας περιμένουμε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013, σύμφωνα με την γενική πρόγνωση του καιρού που δημοσιεύτηκε στο meteo.gr

Τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 20 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, αλλάς την Ήπειρο η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς, 20 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 20 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, όπου πρόσκαιρα θα στραφούν σε δυτικούς ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το απόγευμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook