Δημοσιεύθηκαν σήμερα στο «Βήμα της Κυριακής» τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας που διενήργησε τον περασμένο Ιούλιο η Κάπα Research για την αυτοδιοίκηση, με ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, μέσω των ιστοσελίδων Μέσων Ενημέρωσης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.
Σε ότι αφορά στην Περιφέρεια Κρήτης, πρώτος σε δημοφιλία αναδείχθηκε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με ποσοστό 54,9%.
Σε ότι αφορά στους Δήμους της Κρήτης (άνω των 50.000 κατοίκων).
Στον Δήμο Χανίων πρώτος σε δημοφιλία αναδείχθηκε ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης με ποσοστό 39,8
Στον Δήμο Ηρακλείου, πρώτος σε δημοφιλία αναδείχθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, με ποσοστό 38,3%.
Να σημειωθεί πως κατά την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου από τους πολίτες, μετά που δήλωναν τον τόπο κατοικίας τους, «έβγαινε» πίνακας με λίστα ονομάτων για την αντίστοιχη Περιφέρεια και τον αντίστοιχο Δήμο από τα οποία και έκαναν την επιλογή τους.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν και στοιχεία της έρευνας, όπως η γνώμη των πολιτών για την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» στην αυτοδιοίκηση.

Θετική γνώμη έχει το 17,6% και αρνητική το 23,4%
Μάλλον θετική γνώμη έχει το 31,2% και μάλλον αρνητική το 24,5%, ενώ 3,3% δεν είχαν γνώμη ή δεν απάντησαν.
Επίσης οι περισσότεροι θέλουν ο επόμενος Περιφερειάρχης ή Δήμαρχος, να προέρχονται από την «κεντροαριστερά», αδιαφορώντας για το αν τάσσονται υπερ ή κατά του μνημονίου.
Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα αποτελέσματα της έρευνας, η εφημερίδα δημοσίευσε κάποια στοιχεία μόνο σε πανελλαδικό επίπεδο και όχι τα επιμέρους αποτελέσματα σε επίπεδο του κάθε αυτοδιοικητικού φορέα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα σε τοπικό επίπεδο, όπως θα ήταν το πλέον σωστό.
Και αυτό, γιατί σε άλλο επίπεδο βρίσκεται το πρόβλημα της κοινωνικής πολιτικής ή της καθαριότητας , για παράδειγμα , στην Αθήνα, και σε άλλο σε Δήμους της Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook