Ο Τομέας Πολιτισμού του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων και οι εκδόσεις «Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης – Πυξίδα της Πόλης» διοργανώνουν την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 7:30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος "Ελ. Βενιζέλος", στη Χαλέπα, παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής του Γιάννη Μανουσάκη με τον τίτλο "Κίτρινες μέρες του έτους της βροχής».

Παρουσιάζουν : Ρόζα Μοτάκη - Κονταδάκη ,Δικηγόρος - Υπεύθυνη Τομέα Πολιτισμού Δ.Σ.Χ.,  Βαρβάρα Περράκη, Φιλόλογος - Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων

Απαγγέλουν : Χριστιάνα Παυλάκη, Ευαγγελία Νικάκη, Γιώργος Βεργάκης, Δικηγόροι  Κιθάρα – Τραγούδι : Γιώργος Φραντζεσκάκης, Στέλλα Μπορονάκη, Δικηγόροι  Χρήστος Κοτσαυτής, Μουσικός Ακορντεόν : Άρης Τζεβελέκος, Δικηγόρος

Μια γεύση από το έργο του

…… Κάτω από το δέρμα μου ,
σπυριά που εκκολάπτονται οι ελλείψεις μου ,
σχεδιάζουν υπομονετικά την έκθεσή μου.
Με την έλευση της κάθε κίτρινης μέρας επιχειρούν εμφάνιση!
Τότε αντιλαμβάνομαι την αμυντική δυσλειτουργία μου,
εκλιπαρώ για συγχώρεση, υπόσχομαι διόρθωση, υπέρβαση.
…Καθ οδόν προς το νησί των λεπρών.

Ο ΄Ερωτας και ο Θάνατος, ακρογωνιαίοι λίθοι μιας αέναης αντίστιξης, ως τροχοί του ίδιου τρένου, επιχειρούν να κινηθούν παράλληλα, σε μία και μοναδική σιδηροτροχιά.
Μια εξ ενστίκτου έλξη των «ετερωνύμων», που καταλαμβάνονται από την ενυπάρχουσα αλληλεπίδραση.

Επιβάτης η Ζωή, διά των Αισθήσεων• που αναλαμβάνουν να την τροφοδοτήσουν με παραστάσεις και αισθήματα ενός ταξιδιού, που δείχνει να απασχολεί ελάχιστα αν μόλις ξεκίνησε ή αν σε λίγο τελειώνει.

Ο Γιάννης Μανουσάκης είναι δικηγόρος.
Γεννήθηκε το 1954 στα Χανιά, όπου ζει και εργάζεται. Η ποιητική συλλογή Κίτρινες μέρες του ΄Ετους της Βροχής, αποτελεί το πρώτο του συγγραφικό έργο.