Σε αυξήσεις των επιτοκίων τους σε στεγαστικά, επιχειρηματικά, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, προχωρούν σταδιακά οι τράπεζες, μετά την άνοδο του βασικού επιτοκίου του ευρώ από την ΕΚΤ στο 1,25%, από το ιστορικό χαμηλό 1%, στις 7 Απριλίου 2011.

Όμως ενώ οι αυξήσεις δεν ξεπερνούν το 0,25 της μονάδας στους λογαριασμούς καταθέσεων, φτάνουν το 0,5 της μονάδας στα επιτόκια των καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών.

Στο 0,3 με 0,4 της μονάδας κυμαίνονται οι αυξήσεις στα βασικά επιτόκια στεγαστικής και επιχειρηματικής πίστης των τραπεζών. Παράλληλα όλα τα επιτόκια των δανείων που είναι συνδεδεμένα με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ αυξήθηκαν κατά 0,25.

Μέχρι σήμερα οι τράπεζες που ανακοίνωσαν αυξημένα επιτόκια είναι οι εξής:

Η Αγροτική που έχει αυξήσει από τις 16 Απριλίου κατά 0,25 το επιτόκιο αγορών στις πιστωτικές της κάρτες, και κυμαίνεται 15,6% έως 15,9%, ενώ το επιτόκιο αναλήψεων αυξήθηκε στο 16,85%.

Η Eurobank από τις 29 Απριλίου αυξάνει κατά 0,25% τα βασικά επιτόκια χορηγήσεων Μικρών Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών και το βασικό επιτόκιο κεφαλαίου κίνησης Επιχειρηματικής Πίστης. Επίσης κατά 0,25 αυξάνονται τα βασικά επιτόκια των πιστωτικών καρτών και των καταναλωτικών δανείων, όπως και το βασικό στεγαστικό επιτόκιο.

Η Τράπεζα Πειραιώς θα αυξήσει από τις 3 Ιουνίου κατά 0,25 τα επιτόκια καταναλωτικής και στεγαστικής πίστης, ενώ από τις 29 Απριλίου αναπροσαρμόζει το Βασικό Επιτόκιο Χορηγήσεων στο 8,90%, το προνομιακό στο 8,50% και το Επιτόκιο Μεσομακροπρόθεσμων Χορηγήσεων στο 9,20%.

H Marfin Egnatia Bank από τις 13 Απριλίου αύξησε ως 0,5 τα επιτόκια στα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες. Το επιτόκιο χορηγήσεων μικρών επιχειρήσεων διαμορφώνεται στο 6,25%, το βασικό επιτόκιο επαγγελματικής στέγης στο 4,5%, το επιτόκιο χορηγήσεων επιχειρήσεων στο 9,5%, το προνομιακό επιτόκιο επιχειρηματικών δανείων στο 6,25%.

Η Millennium bank αύξησε από τις 14 Απριλίου κατά 0,5 της μονάδας βασικό κυμαινόμενο επιτόκιο στέγης, το στεγαστικό επιτόκιο plus, το βασικό επιδοτούμενο κυμαινόμενο plus και το βασικό επιδοτούμενο του δημοσίου, όπως και τα επιτόκια των καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών.

Η Ελληνική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκια των Αλληλόχρεων Λογαριασμών από 0,35 έως 0,5 (από 7%-9%), το βασικό επιτόκιο επιχειρηματικών δανείων στο 9% (+0,5) και το προνομιακό στο 6,9%.

Καταθέσεις.

Η Eurobank αύξησε τα επιτόκια των καταθέσεων που συνδέονται με το επιτόκιο της ΕΚΤ κατά 0,25 της μονάδος. Τα επιτόκια καταθέσεων του Λογαριασμού Όψεως Επαγγελματιών αυξήθηκαν έως 0,25 της μονάδος.
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε αύξηση στα επιτόκια καταθέσεων έως και 0,35%, στον τρεχούμενο λογαριασμό Cash Manager, Winbank Direct, του Ταμιευτηρίου Πολυτέκνων σε όλες τις κλίμακες.

H Marfin Egnatia Bank αύξησε τα επιτόκια σε όλα τα καταθετικά προϊόντα που συνδέονται με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ κατά 0,25%

Η Τ Bank αύξησε στο 5,5% το επιτόκιο στον λογαριασμό μισθοδοσίας δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων (για ποσά ως 5.000 ευρώ) και στον λογαριασμό Τ Απόδοση (ποσά ως 3.000 ευρώ) στο 3%.

Η Millennium bank αύξησε κατά 0,25 τα επιτόκια στους λογαριασμούς κατάθεσης: Αποταμιευτικός Ευρωπαϊκός, Συνεργάτης και στο λογαριασμό με προειδοποίηση 35 ημερών.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook