Δίκαιο χαρακτήρισε στις δηλώσεις του το αποτέλεσμα με τον Πλατανιά ο Γιάννης Αναστασίου, που μοίρασε μπράβο στους παίκτες του για τον χαρακτήρα που έδειξαν παρά το νεαρό της ηλικίας τους.
Η αρχική τοποθέτηση του προπονητή του Παναθηναϊκού:
«Ήρθαμε εδώ με στόχο να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι δεν ξέρω αν το 1-1 είναι θετικό αποτέλεσμα ή όχι. Προσπαθήσαμε όλη την εβδομάδα και δουλέψαμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα πάνω στην τακτική μας και από τη στιγμή που δεν είχαμε κάποιους έμπειρους παίκτες στη διάθεσή μας, όπως είναι ο Ντα Σίλβα και ο Σίντελφελντ, ήταν πολύ δύσκολο γιατί θα παρουσιάζαμε μια ομάδα αρκετά νεανική. Και αυτό φάνηκε άλλωστε. Προσπαθήσαμε με την χρησιμοποίηση του Πράνιτς, παρόλο που δεν είναι απόλυτα έτοιμος ακόμα, να έχουμε λίγη εμπειρία στο χώρο του κέντρου για να μπορούμε να διαχειριστούμε το παιχνίδι. Νομίζω σε γενικές γραμμές μετά το πρώτο τέταρτο με εικοσάλεπτο δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα από τον Πλατανιά. Βγαίναμε πολύ ωραία στην επίθεση. Δημιουργήσαμε μία-δυο φάσεις. Θα έλεγα με την κεφαλιά του Αμπέιντ θα μπορούσαμε να προηγηθούμε στο σκορ αν την έβρισκε τη μπάλα (σ.σ. εννοεί τη φάση με τον Μπεργκ) και εντελώς αναπάντεχα θα έλεγα στο τέλος του ημιχρόνου, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, δεχθήκαμε ένα γκολ από το πουθενά. Αυτό επηρέασε άσχημα την ψυχολογία των παιδιών θα έλεγα και ειδικά όταν έχεις να κάνεις με τόσο νέα παιδιά που κουβαλάνε βαριά φανέλα και βαριά ιστορία το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε στο ημίχρονο και στο δεύτερο ημίχρονο θα έλεγα ότι δείξαμε μια νευρικότητα στο πρώτο δεκάλεπτο με τέταρτο του ημιχρόνου χωρίς λόγο. Είχε κάποια διαστήματα ο Πλατανιάς που θα μπορούσε εκεί ίσως να σημειώσει το δεύτερο γκολ. Δεν έγινε αυτό και ρισκάραμε στο τελευταίο εικοσάλεπτο να παίξουμε φουλ επίθεση. Εκεί τα παιδιά έβγαλαν τρομερό πάθος και ήταν από τα πολύ θετικά της ομάδας. Καταφέραμε ισοφαρίσαμε το ματς σε 1-1 και πιστέψαμε ότι μπορούμε να το κερδίσουμε και νομίζω το κυνηγήσαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Δεν έγινε κάποια μεγάλη φάση αλλά τουλάχιστον η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Τα νέα τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα και τους αξίζουν πολλά μπράβο. Βέβαια από την άλλη δέχονται πάρα πολύ μεγάλη πίεση για τη φανέλα που φοράνε και κουβαλάνε. Το καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού αλλά αυτά τα παιδιά χρειάζονται στήριξη και δείχνουν με το πάθος και την προσπάθεια που κάνουν ότι έχουν μέλλον μπροστά τους και χρειάζεται στήριξη απ’ όλους. Ξέρω είναι πολύ δύσκολο γιατί οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν συνηθίσει την ομάδα σε επιτυχίες. Είναι μια μεταβατική περίοδο αλλά όταν χτίζεις κάτι χρειάζεται υπομονή και για να χτίσεις κάτι σωστά πρέπει να μπούνε οι βάσεις σωστά. Νομίζω ότι τα παιδιά βρίσκονται στο σωστό δρόμο και είναι ζήτημα χρόνου πότε θα βγάλουν τον πραγματικό τους εαυτό σαν ομάδα, γιατί έχουμε αρκετά προβλήματα από την αρχή της σεζόν. Δεν είναι δικαιολογία αυτό αλλά παίζοντας τα παιδιά χωρίς έμπειρους παίκτες δίπλα τους είναι πολύ δύσκολο. Είναι κατευθείαν στα βαθιά. Για όσους ξέρουν ποδόσφαιρο και έχουν παίξει ποδόσφαιρο θα μπορούσαν να το έχουν αντιληφθεί καλύτερα θα έλεγα».

Για το αν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα:

«Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς είναι δίκαιο».

Για το γεγονός ότι πανηγυρίστηκε από κάποιους παίκτες και φιλάθλους το αποτέλεσμα:

«Όταν λέτε πανηγύρισε, ποιος πανηγύρισε; Ε, τότε αυτή η ερώτηση αν είναι για τον κόσμο να την απευθύνεται στον κόσμο. Οι παίκτες πήγαν να χειροκροτήσουν τον κόσμο και να τους ευχαριστήσουν για την προσπάθεια που κάνανε. Τώρα αν ο κόσμος ήταν χαρούμενος νομίζω θα πρέπει να ρωτήσετε εσείς αυτούς και δεν είμαι εγώ αρμόδιος να απαντήσω για τον κόσμο. Πρώτον και δεύτερον τα παιδιά όλα ήταν απογοητευμένα μέσα στ’ αποδυτήρια και αυτό τα λέει όλα».

Για το αν είναι δίκαιο βάσει ευκαιριών το αποτέλεσμα;

«Πόσες ευκαιρίες έκανε ο Πλατανιάς; Δύο; Εγώ δύο θυμάμαι. Το βολέ (σ.σ. του Γουνδουλάκη) και το πλασέ από πλάγια αριστερά (σ.σ. του Τόρες), το οποίο δεν ήταν ουσιαστικά ευκαιρία γιατί είχε βγει τόσο έξω από τη γωνία που ήταν αδύνατο να σημειώσει γκολ από εκεί. Αλλά πολλές φορές η αντίδρασή μας φαντάζει ότι ήταν μεγάλη ευκαιρία. Αλλά άμα δείτε τη γωνία που σουτάρει ο παίκτης και τη θέση του τερματοφύλακά μας ήταν αδύνατο να μπει το γκολ από εκεί. Ο Πλατανιάς έπαιζε στην έδρα του απέναντι σε μια νεανική ομάδα. Είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή να κάνει κάποιες ευκαιρίες και νομίζω τα παιδιά το διαχειρίστηκαν καλά. Είχαμε κάποια νεκρά διαστήματα. Δεν αντιλέγω, αλλά νομίζω το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο».

Για τον στόχο του Παναθηναϊκού:

«Δεν μπορώ να το προσδιορίσω από την 4η αγωνιστική για το που θα τερματίσουμε. Ο στόχος είχα πει και παραμένει να λέω το ίδιο αυτή η ομάδα να μεγαλώσει, να εξελιχθούν οι νέοι παίκτες, θα παίζει κάθε παιχνίδι για τη νίκη και θα προσπαθεί κάθε παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό να κερδίζει τα παιχνίδια. Μερικές φορές είναι εύκολο, μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο. Το γεγονός είναι ότι υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που επωμίζονται μια πολύ βαριά φανέλα και αναγνωρίζω και καταλαβαίνω ότι για το φίλαθλο του Παναθηναϊκού είναι πολύ δύσκολο να ανεχθεί κάποια πράγματα. Από την άλλη όμως τα παιδιά προσπαθούνε, βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο, αντιλαμβάνονται τα καινούρια δεδομένα, αλλά η δουλειά που κάνουν όλες αυτές τις 12 εβδομάδες που έχουμε ξεκινήσει μαζί και σε συνδυασμό με τον ερχομό κάποιων ξένων παικτών τη δεδομένη στιγμή που ήρθαν και δεν είναι στο βαθμό ετοιμότητας που περιμένουμε, είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτά τα παιδιά να τραβήξουν το… κουπί τη δεδομένη στιγμή. Αλλά είναι σημαντικό ότι πιστεύουνε, έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους, εμείς τους έχουμε εμπιστοσύνη και αυτοί θα είναι το αυριανό μέλλον του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για το αν έχει υπομονή ο κόσμος:

«Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα. Τουλάχιστον εγώ προσωπικά αυτό εκλαμβάνω από φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Όλοι στηρίζουν την προσπάθεια. Βλέπουν ότι γίνεται καλή προσπάθεια και δίνεται μια ευκαιρία στα νέα παιδιά να παίξουν με το σωστό τρόπο, όχι απλά να μπούνε. Να ξέρουν τι θα κάνουν μες το γήπεδο. Νομίζω ότι στην Ελλάδα η υπομονή είναι λέξη άγνωστη αλλά για εμάς η υπομονή και η επιμονή μας χαρακτηρίζει σαν ομάδα. Όταν λέω ομάδα εννοώ όλοι, διοίκηση, προπονητές, παίκτες, τεχνικό τιμ, ιατρικό τιμ, προσωπικό. Όλοι έχουμε επιμονή και υπομονή σε αυτό που χτίζεται και πιστεύουμε ότι θα ‘ναι κάτι πολύ καλό».

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook