Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι καταρρακτώδεις βροχές στο Κολοράντο εμποδίζοντας το έργο των συνεργείων διάσωσης που αναζητούν ακόμα εκατοντάδες ανθρώπους που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής τη στιγμή που η πολιτεία πλήττεται από τις σφοδρότερες πλημμύρες που έχουν καταγραφεί στην ιστορία της και έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό, ενώ πάνω από 1.500 σπίτια έχουν καταστραφεί και περισσότερα από 17.000 έχουν υποστεί ζημιές, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του Κολοράντο. Ζημιές έχουν υποστεί επίσης πολλοί δρόμοι και γέφυρες.

Το Κολοράντο δέχθηκε μέσα σε λίγες ημέρες τη βροχή που δέχεται συνήθως σε διάστημα μηνών ενώ σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι καταρρακτώδεις βροχές αναμένεται να συνεχιστούν για πολλές ημέρες ακόμα.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κάνουν λόγο για 1.253 ανθρώπους για τους οποίους δεν υπάρχει κανένα νέο, ωστόσο ο κυβερνήτης του Κολοράντο δήλωσε στο CNN ότι αναζητούνται 500 άνθρωποι.

«Ο εντοπισμός των ανθρώπων αυτών είναι από τις πρώτες προτεραιότητές μας», δήλωσε ο σερίφης της περιοχής Τζο Πέλε.

Είναι πιθανό πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς να μην έχουν καταφέρει να δώσουν σημεία ζωής όντας αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο εξαιτίας προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση και στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, τονίζει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Κολοράντο «δε σημαίνει αναγκαστικά ότι οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν, καθώς εδώ και δυο ημέρες είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο και σύνδεση ιντερνετ».

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή για την αποστολή επιπλέον διασωστών και τεχνικών μέσων προς τις τοπικές αρχές.

Οι πλημμύρες πλήττουν 15 κομητείες του Κολοράντο.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

newsbeast.gr