Τα βιντεοπαιχνίδια εδώ και χρόνια αποτελούν μια ολοκληρωμένη πρόταση διασκέδασης, με όλο και μεγαλύτερα ποσά να επενδύονται στην ανάπτυξη και προώθησή τους.

Ένα νέο παιχνίδι έρχεται τώρα να σπάσει όλα τα ρεκόρ, με προϋπολογισμό ανάλογο -αν όχι μεγαλύτερο- από μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ!

Ο λόγος για το «Grand Theft Auto 5» που σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Scotsman κόστισε στην εταιρεία ανάπτυξης, Rockstar Games, ούτε λίγο-ούτε πολύ 265 εκατ. δολάρια, ήτοι σχεδόν 200 εκατ. ευρώ! Ενδεικτικά, ας σημειωθεί ότι το budget της τρίτης ταινίας των «Πειρατών της Καραϊβικής» έφτασε τα 300 εκατ. δολάρια.

Το προηγούμενο πιο ακριβό παιχνίδι ήταν το «Star Wars: The Old Republic», για το οποίο επενδύθηκαν περίπου 200 εκατ. δολάρια.

Όσον αφορά στο ιλιγγιώδες κόστος για το «Grand Theft Auto 5», στο ποσό συμπεριλαμβάνονται τόσο τα χρήματα για την προώθηση του παιχνιδιού, όσο και αυτά που δαπανήθηκαν στην ανάπτυξή του.

Όπως είναι φυσικό, η εταιρεία παραγωγής εκτιμά ότι η επένδυσή της θα πιάσει τόπο, μιας οι υπολογισμοί θέλουν οι πωλήσεις να φτάσουν τα 25 εκατ. αντίτυπα τον πρώτο χρόνο, συγκεντρώνοντας έσοδα ύψους 1,5 δισ. δολαρίων! Ήδη πάντως μετρά 2,5 εκατ. δολάρια σε έσοδα από τις προπωλήσεις.

Το «Grand Theft Auto 5» κυκλοφορεί στις 17 Σεπτεμβρίου για Playstation 3 και Xbox 360.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook