Ο \”Βασιλιάς της Βαυαρίας\”, όπως τον αποκαλούν στην πατρίδα του μετά το θρίαμβό του κόμματός του, των Χριστιανοκοινωνιστών στις χθεσινές εκλογές , δεν είναι αυτό που θα λέγαμε η ενσάρκωση της εικόνας που έχουν οι βαυαροί ψηφοφόροι του για την οικογένεια.

Πριν από έξι χρόνια, ο Χορστ Ζεεχόφερ έγινε πρωτοσέλιδο στο πλούσιο κρατίδιο της Γερμανίας όταν ήρθε στο φως η εξωσυζυγική σχέση με μία αιθέρια ύπαρξη, μόλις 33 Μαΐων, με την οποία μάλιστα απέκτησε και παιδί.

\"\"

Γεννημένος το 1949 στο Ινγκολστατ, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός του αδελφού Κόμματος της Μέρκελ, των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), μεγάλωσε με τα τρία του αδέλφια σε εργατική-καθολική οικογένεια την οποία ζούσε ο οδηγός φορτηγού πατέρας του. Γι\’ αυτό και όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στην Ομοσπονδιακή Βουλή το 1980 στόχος του ήταν να ασχοληθεί με την κοινωνική πολιτική.

Έγινε υπουργός Υγείας στις κυβερνήσεις του Χέλμουτ Κολ από το 1992 μέχρι το 1998 και με Καγκελάριο τη Ανγκελα Μέρκελ θήτευσε από το 2005 υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Προστασίας Καταναλωτή, μέχρι το 2008 όταν επέστρεψε στο Μόναχο και έγινε πρωθυπουργός της Βαυαρίας. Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2002, η υγεία του κλονίστηκε . Επί 21 ημέρες νοσηλευόταν στην εντατική με σοβαρό καρδιακό πρόβλημα. Στο πλευρό του βρισκόταν συνεχώς η σύζυγός του, Καρίν, η οποία ήξερε πολύ καλά ότι ο σύζυγός της την απατούσε. Για να σβήσει από την μνήμη της την απιστία, αφιερώθηκε αποκλειστικά στην ανατροφή των τριών παιδιών τους και το έριξε στην φιλανθρωπία.

\"\"

Η «Πρώτη Κυρία» της Βαυαρίας , ή όπως την αποκαλούν τα ΜΜΕ της χώρας της, η «Χίλαρι της Γερμανίας» ερχόταν πάντα δεύτερη στην καρδιά του πρωθυπουργού του γερμανικού αυτού κρατιδίου. Εξάλλου, ήταν το δεύτερο «στεφάνι» του. Όταν το 2007 τα γερμανικά ΜΜΕ οργίαζαν για την εξωσυζυγική σχέση του 60χρονου τότε Χορστ με την μόλις 33 Μαΐων, Ανέτε Φρόλιχ, προεξοφλώντας το τέλος του γάμου του, η χαμογελαστή Κάριν έκανε την καρδιά της πέτρα περιμένοντας να περάσει η καταιγίδα για να δηλώσει δημοσίως αφήνοντας εμβρόντητους τους Γερμανούς: «Είμαι πολύ περήφανη για τον άντρα μου».

Το ζευγάρι παντρεύτηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα το 1985 και απόκτησαν τρία παιδιά , δύο κορίτσια και ένα αγόρι. Η 54χρονη σήμερα Καρίν απολαμβάνει τον τίτλο της «Πρώτης Κυρίας» της Βαυαρίας και φαίνεται να έχει αποδεχτεί την σειρά προτεραιότητας που έχει στην καρδιά του συζύγου της. Κατάπιε το γεγονός ότι ο σύζυγός της είχε επί πολλά χρόνια μία «δεύτερη ζωή» με την Ανέτε Φρόλιχ , υπάλληλο στο γραφείο του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών την εποχή που ο Χορστ Ζεεχοφερ ήταν στο Βερολίνο ως ένα από τα σημαίνοντα στελέχη της Βαυαρίας . Όμως η Κάριν στάθηκε στο ύψος της, δεν διέλυσε την οικογένειά της και κατάπιε ακόμα και την είδηση περί απόκτησης ενός παιδιού με την ερωμένη του. Το 2007 , ο Βαυαρός πρωθυπουργός γνώρισε για μία ακόμη φορά την πατρότητα αποκτώντας ένα γλυκύτατο κοριτσάκι, την Αννα Φελίτσια. Κι όταν ο Βαυαρός πρωθυπουργός αναγνώρισε το παιδί , η Καρίν απέφυγε να πάρει θέση. Πέντε χρόνια νωρίτερα, η Κάριν Ζέεχοφερ βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό του συζύγου της όταν ο Χορστ αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας στην καρδιά.

\"\"

Επί 21 ημέρες που ο σύζυγός της νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα του Βερολίνου, η Καριν του κρατούσε το χέρι αλλά και τον φρόντιζε έχοντας γνώση του καθήκοντος ως νοσοκόμα. Για όσο διάστημα το ζευγάρι μένει κάτω από την ίδια στέγη, η Κάριν επιμελείται την εικόνα του συζύγου της κι αυτός της το αναγνωρίζει. « Όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε μαζί, είναι μία εκπληκτική μητέρα και μία γυναίκα με μεγάλη κατανόηση». Από αυτήν περνάνε τα πάντα στο σπίτι. Το πρωί φτιάχνει η ίδια το πρωινό και φροντίζει τον πανέμορφο κήπο της μονοκατοικίας της οικογένειας Ζεεχοφερ στο Γκέροφλινγκ, προάστιο του Ινγκολστατ, την πόλη της αυτοκινητοβιομηχανίας «Audi».

Από τότε που ο σύζυγός της ανέλαβε την πρωθυπουργία ενός εκ των πλουσιότερων κρατιδίων της Γερμανίας, η Κάριν τον συνοδεύει πάντα στις επίσημες δημόσιες εμφανίσεις του. Ακόμα και στο «Oktoberfest», τον ετήσιο θεσμό στην Γερμανία για την γιορτή της μπύρας, η Κάριν θα δώσει ανελλιπώς το «παρών» φορώντας μάλιστα την παραδοσιακή φορεσιά των Βαυαρών για να υψώσει το ποτήρι της. Στην ερώτηση δημοσιογράφων αν προλαβαίνει να βλέπει τον σύζυγό της τώρα που είναι πρωθυπουργός της Βαυαρίας, λόγω του φόρτου εργασίας του, απαντά: «Τουλάχιστον προλαβαίνουμε να πίνουμε μαζί ένα ποτήρι μπύρα».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook