Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι πολίτες της Ιεράπετρας διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα της περιοχής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας συγκέντρωση "υποδοχής" επιφυλάσσουν οι πολίτες στο  νέο υποδιοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Ματαλλιωτάκη για να του γνωστοποιήσουν τα αιτήματά τους σε σχέση με το Νοσοκομείο.

Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί με πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πόλη της Ιεράπετρας, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο με τους πολίτες να καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή για εκκωφαντική σιωπή και απαράδεκτη απραξία αναφορικά με τα τεράστια προβλήματα της πόλης.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

"Στην Ανοιχτή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 12/9, εκφράστηκε η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων της Ιεράπετρας για τις εντεινόμενες βάρβαρες πολιτικές που απαξιώνουν και διαλύουν καθημερινά τη ζωή και την κοινωνία μας, για τον καταιγισμό των απάνθρωπων μέτρων που καταργούν εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα και καταδικάζουν τη χώρα και την περιοχή μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Κεντρική θέση στη συζήτηση είχε το θέμα της Υγείας και του Νοσοκομείου μας που ψυχορραγεί τους τελευταίους μήνες και αντιμετωπίζει, για άλλη μια φορά, την απειλή της πλήρους υποβάθμισης και μετατροπής του σε κέντρο υγείας.

Πρόκειται για εξέλιξη που εντάσσεται στην προσπάθεια διάλυσης της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας που επιχειρεί συστηματικά και βίαια ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζοντας και επιτείνοντας την πολιτική των προκατόχων του. 

Με δεδομένο ότι από τη Δευτέρα 16/9 ξεκινάει μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων (εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, εργαζόμενοι ΙΚΑ -ΕΟΠΥΥ, διοικητικοί πανεπιστημίων και ΤΕΙ, κλπ) με μπροστάρηδες τους καθηγητές και αποκορύφωμα τη 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 18-19 Σεπτέμβρη αποφασίστηκε, να υπάρξει συνεννόηση με τους συλλόγους που απεργούν και κάλεσμα για:

• Συγκέντρωση «Υποδοχής» του νέου υποδιοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας , κ. Ματαλλιωτάκη, την Τετάρτη 18/9 στις 9.00πμ,με στόχο να καταστίσουμε σαφές ότι για εμάς το δικαίωμα στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία είναι αναφαίρετο και απαιτούμε το Νοσοκομείο μας Ανοιχτό, Δημόσιο και σε Πλήρη Λειτουργία.

• Πορεία από το Νοσοκομείο και Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία, στις 11πμ και Συλλαλητήριο στην Πόλη ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας.

• Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο (που θα οριστεί σε επόμενη Συνέλευση) και Καταγγελία της Δημοτικής Αρχής για την εκκωφαντική σιωπή και απαράδεκτη απραξία της αναφορικά με τα τεράστια προβλήματα της πόλης μας."