«Ένα ακόμη σημαντικό έργο, όπως αυτό της ενεργειακής αναβάθμισης στο Δημοτικό Σχολείο στο Πασακάκι, υλοποιείται από τη Δημοτική Αρχή των Χανίων, στο πλαίσιο των γενικότερων παρεμβάσεων που έχουμε σχεδιάσει για τη βελτίωση και αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Δήμου μας, αποδεικνύοντας στην πράξη – και με αυτό το έργο - το υψηλό ενδιαφέρον που κατέχουν τα ζητήματα παιδείας και αναβάθμισης της σχολικής στέγης για την παρούσα δημοτική αρχή».

Τα παραπάνω επισήμανε σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, επισκεπτόμενος το Δημοτικό Σχολείο Πασακακίου - το οποίο βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Ελ. Βενιζέλου του Δήμου Χανίων - με αφορμή τον αγιασμό που έγινε στη σχολική μονάδα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Σκουλάκης, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο, αρμόδια για θέματα Παιδείας, Χρ. Χατζηδάκη, τον Αντιδήμαρχο, αρμόδιο για τεχνικά θέματα, Εμμ. Κεμεσίδη, δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, βρέθηκε στο εν λόγω Δημοτικό Σχολείο, όπου έδωσε τις ευχές του στους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, στους μαθητές καθώς και στους γονείς τους. Το παρόν στον αγιασμό του σχολείου έδωσε και ο Δ/ντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Χανίων κ. Η. Ποντικάκης.

«Εύχομαι ολόψυχα η νέα χρονιά να είναι μία αφορμή για να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες για κατάκτηση της γνώσης. Ταυτόχρονα, θέλω να απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου στους εκπαιδευτικούς για μία δημιουργική χρονιά και στους γονείς να έχετε δύναμη για να ακολουθήσετε τα παιδιά, ως συνοδοιπόροι, στο δύσκολο δρόμο τους» τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων. «Στο πλαίσιο αυτό, ως Δημοτική Αρχή, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια – παρά τις τεράστιες περικοπές πόρων από το κεντρικό κράτος - για να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας και αυτή τη σχολική χρονιά με σημαντικές παρεμβάσεις. Στόχος μας είναι να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του δήμου μας, βελτιώνοντας έτσι και την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας» πρόσθεσε ο κ. Σκουλάκης.

Τέλος, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων στο Δημοτικό Σχολείο στο Πασακάκι υλοποιούνται εργασίες βελτίωσης θερμομόνωσης και ενεργειακής απόδοσης, προϋπολογισμού 432.000,00 €. Το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί από τη Δημοτική Αρχή Χανίων, στις 10 Απριλίου 2012, στο Ε.Σ.Π.Α. και πιο συγκεκριμένα στο Ε.Π. "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη" και οι επεμβάσεις στο σχολείο περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

- εργασίες αντικατάστασης των παλαιών θερμαντικών σωμάτων για εξοικονόμησης ενέργειας,
- πλήρη κατασκευή θερμομόνωσης στο δώμα του σχολείου σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ούτως ώστε να αποφεύγονται οι θερμικές απώλειες
- αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων με κουφώματα PVC διπλού υαλοπίνακα με ταυτόχρονη αντικατάσταση των μαρμαροποδιών