Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό του γλυκού του κουταλιού. Τα “Τραταρίσματα”, για το καλωσόρισμα των φίλων μας, με ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού, είναι συνήθεια πολύ παλιά, αλλά τόσο όμορφη που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα από πολλές νοικοκυρές. Στόχος του διαγωνισμού είναι να επαναφέρει σε κάθε ελληνικό σπίτι τα ξεχασμένα γλυκά του κουταλιού.

Ένας επιπλέον στόχος είναι τιμήσει τους αυθεντικούς δημιουργούς, κυρίως ηλικιωμένες κυρίες, που από γενιά σε γενιά μεταφέρουν ατόφια την παράδοση και, ταυτόχρονα, να δώσει ένα γλυκό ερέθισμα στις νεότερες γενιές, να ασχοληθούν με την παρασκευή του γλυκού του κουταλιού.

Ο κάθε συμμετέχων θα παρουσιάσει ένα γλυκό του κουταλιού της επιλογής του. Το κάθε δείγμα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του δημιουργού (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας), καθώς και τη σχετική αναλυτική συνταγή (υλικά και τρόπο εκτέλεσης).

Το γλυκό θα αποστέλλεται στο 3ο ΚΕ.ΚΟΙΦ-Α.Π.Η της περιοχής των Δειλινών μέχρι και τις 16/09/2013 στο γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Κέντρου από τις 7:30π.μ – 3:30μ.μ. Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Παρασκευή 20/09/2013 στις 6.00μ.μ στο 3 ΚΕ.ΚΟΙΦ-Α.Π.Η. Δειλινών, Eργοτέλους και Ηπείρου γωνία.

Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση - βαθμολόγηση των διαγωνιζόμενων θα γίνεται από ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από γνωστούς σεφ. Στα τρία πρώτα καλύτερα γλυκά θα απονεμηθούν ειδικά δώρα και σε όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα απονεμηθεί έπαινος συμμετοχής.