Με αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας συναντήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου ο υφυπουργός δήλωσε αναρμόδιος καθώς τώρα ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

\”Σαν από άλλον πλανήτη εμφανίστηκε ο Ηρακλειώτης υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου σε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, που συναντήθηκαν μαζί του για το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας, το οποίο έχει κυριολεκτικά χτυπήσει «κόκκινο» στον κλάδο των Κατασκευών.

Ο υφυπουργός έφτασε στο σημείο να δηλώσει… αναρμόδιος καθώς, όπως είπε, τώρα ανέλαβε τα καθήκοντά του, λες και ζει σε… άλλον πλανήτη!

Να σημειωθεί μάλιστα ότι ο ίδιος υφυπουργός συμμετείχε και στην προηγούμενη κυβέρνηση και είχε συναντηθεί και τότε με την Ομοσπονδία. Ήταν ο ίδιος υφυπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση που κατήργησε τους ΟΕΕ και ΟΕΚ και στέρησε δικαιώματα και παροχές στην εργατική τάξη.

Οι επιπτώσεις της ανεργίας στους οικοδόμους και τις οικογένειές τους είναι τεράστιες. Η διάρκεια της ανεργίας είναι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα η καθημερινότητα να γίνεται πραγματικός Γολγοθάς, αφού οι οικοδόμοι στερούνται – εκτός του μεροκάματου – και τα αναγκαία προς επιβίωση (ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρούς, φάρμακα, νοσοκομειακή περίθαλψη κ.ά.).

Διεκδικούμε:

– Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

– Έκτακτο «βοήθημα» για όλους τους οικοδόμους.

– Μείωση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

– Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Κατάργηση της αύξησης κατά δύο χρόνια των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των οικοδόμων.

– Δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

– Απαλλαγή από κάθε είδους χαράτσια, δημοτικά τέλη και φόρους.

– Να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά, Ελλήνων και μεταναστών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν τα τροφεία.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook