Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της ρωσικής Άνω Βουλής, με επικεφαλής την πρόεδρό του Βαλεντίνα Ματβιένκο, πραγματοποιεί από σήμερα, Δευτέρα, τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα.

Η κ. Ματβιένκο συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ.Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλο, τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, άλλους αξιωματούχους και επιχειρηματικούς παράγοντες.

«Σχεδιάζουμε να συζητήσουμε στην Αθήνα ένα ευρύ κύκλο θεμάτων της διμερούς ημερήσιας διάταξης, συμπεριλαμβανομένων των προοπτικών ενεργοποίησης των διακοινοβουλευτικών επαφών, τη διεύρυνση και τη νομοθετική υποστήριξη της νομικής-συμβασιακής βάσης των διακρατικών μας σχέσεων. Επίσης θα εξετάσουμε τις δυνατότητες για την ανάπτυξη της διαπεριφερειακής συνεργασίας» ανέφερε πριν την αναχώρησή της η κ. Ματβιένκο.

«Θα συζητήσουμε πώς να διαφοροποιήσουμε το διμερές εμπόριο, να εξασφαλίσουμε τη ροή επενδύσεων, υπολογίζοντας ότι πολλές ρωσικές εταιρείες εκδηλώνουν ενδιαφέρον για συνεργασία με την Ελλάδα σε διάφορους τομείς, πρωτίστως στον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών» σημείωσε η Β.Ματβιένκο, αναφερόμενη σε θέματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

Από τις διμερείς διαβουλεύσεις δεν θα λείψουν τα επίκαιρα διεθνή ζητήματα, όπως η Συρία και η κατάσταση στη Μ.Ανατολή, καθώς η πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής υπογράμμισε «την εγγύτητα και συχνά την ταύτιση των θέσεων Ρωσίας και Ελλάδας σε θεμελιώδη ζητήματα της διεθνούς ημερήσιας διάταξης», αλλά και υπενθύμισε στις δηλώσεις της την επικείμενη προεδρία της Ελλάδας στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την κ.Ματβιένκο στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνέχεια η πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής θα συναντηθεί με Έλληνες και Ρώσους εκπροσώπους ΜΜΕ στο ξενοδοχείο «Αthens Hilton». Στις 18:00 με την ευκαιρία των εργασιών του Γ’ Ελληνο-Ρωσικού Κοινωνικού Φόρουμ, που πραγματοποιούνται στο Ζάππειο, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευ. Μεϊμαράκης και η κ. Ματβιέντκο θα απευθύνουν χαιρετισμό.

Αύριο, Τρίτη στις 11.30 η πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων όπου θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Αμέσως μετά, σε ειδική εκδήλωση θα βραβευθεί από τον κ. Μεϊμαράκη με το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων.

Στο πλαίσιο των επαφών της ρωσικής αντιπροσωπείας, θα πραγματοποιηθούν και συναντήσεις με έλληνες επιχειρηματίες και εκπροσώπους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook