Η ενδυνάμωση των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων στη Γερμανία καθώς επίσης και του τουριστικού ρεύματος στο νησί μας, κυριάρχησε στη σημερινή συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα Βόλφγκανγκ Ντόλντ (Wolfgang Dold).

Ο Γερμανός πρέσβης, που πραγματοποιεί εθιμοτυπική επίσκεψη στο νησί μας, ανέφερε ότι η Κρήτη εξακολουθεί να παραμένει ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός για τους συμπατριώτες του, ενώ έχουν μάθει να αγοράζουν και να καταναλώνουν Ελληνικά προϊόντα.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ζήτησε και έγινε αποδεκτό από τον Γερμανό πρέσβη, να οργανωθούν άμεσα ειδικές συναντήσεις ανάμεσα σε παραγωγικούς φορείς της Κρήτης και εκπροσώπους Γερμανικών εταιρειών λιανικής-σούπερ μάρκετ, με στόχο την αύξηση των Κρητικών εξαγωγών στην Γερμανική αγορά.

Επίσης αποφασίστηκε να υπάρχει στενότερη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Πρεσβείας για δράσεις υποστήριξης της παρουσίας της Κρήτης στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού και προβολής προϊόντων στην Γερμανία.