Δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν με διαφορά 20 λεπτών στην Ελάτεια Φθιώτιδας, στο ίδιο επίκεντρο όπου είχε γίνει ο μεγάλος σεισμός του Ιουλίου,ταρακούνησαν πολλές περιοχές της Ελλάδας το απόγευμα.

Η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα Γεωδυναμικό της Αθήνας – 4,6 σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο- σημειώθηκε στις 17:42, 8 χλμ. βορειοδυτικά της Ελάτειας Φθιώτιδας.

Στις 18:01 έγινε και και δεύτερος σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ- ενώ τοο Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κάνει λόγο για σεισμό μεγέθους 5,2 Ρίχτερ.

«Υπάρχει ένας προβληματισμός, χωρίς όμως από μόνο του το φαινόμενο να είναι και ανησυχητικό. Στη σεισμική ιστορία υπάρχουν παραδείγματα ακολουθίας που \”έδωσαν\” μεγέθη ισοδύναμα με τον κύριο σεισμό», λέει στο newpost ο κ. Παπαζάχος.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια περιοχή, το δήμο Αμφίκλειας -Ελάτειας, είχε γίνει στις 7 Ιουλίου σεισμός 5,1 Ρίχτερ που προκάλεσε κατολισθήσεις και καταστροφές σε πολλά σπίτια.

«Φοβηθήκαμε γιατί ήταν πολύ ισχυρός. Ήταν ίδιος με εκείνο το σεισμό του Ιουλίου. Ελπίζω να μην έχουμε συνέχεια», λέει στο newpost ο δήμαρχος Αμφίκλειας -Ελάτειας Θεόδωρος Ντούρος.

«Ο κόσμος παραμένει ψύχραιμος, αλλά ακόμη δεν έχω εικόνα από όλες τις περιοχές», καταλήγει.

Στο χωριό Δρυμαία, όπου τον Ιούλιο είχαν υποστεί ζημιές παλιές κατοικίες, οι κάτοικοι είναι ανάστατοι: «Φοβηθήκαμε πολύ και πεταχτήκαμε έξω από τα σπίτια», λέει στο newpost η Κατερίνα Καψή, κάτοικος της Δρυμαίας, ενώ όπως αναφέρει έχουν προκληθεί μικρές ζημιές σε οικοσκευές.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10χλμ.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook