Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στον Κρουσώνα, για να συνομιλήσει με το Μανόλη Γλέζο και τη Ρένα Δούρου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Κρουσώνα

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κυρίαρχη άποψη λειτουργίας του κράτους και των θεσμών, σε αντιδιαστολή με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, που συνίσταται στην άμεση συμμετοχή του λαού στη διαμόρφωση της πολιτικής και στη λήψη των αποφάσεων, που αποτελεί την πραγματική δημοκρατία!

Το χρήμα δεν παράγει αξίες, αλλά οι άνθρωποι! Η παραγωγή προϊόντων θα δημιουργήσει πλούτο και θα σώσει το λαό και τη χώρα!

Η δίκαιη φορολόγηση των εισοδημάτων, ο πατριωτικός σχεδιασμός ανάπτυξης παραγωγικών δομών, η ενίσχυση της παιδείας και της έρευνας στη θέση της ανάπτυξης μέσω του δανεισμού, των υπηρεσιών και των χρηματιστικών αξιών, θα είναι η πραγματική λύση του προβλήματος.

Η εξάπλωση της επιρροής μισανθρωπικών, φασιστικών – ναζιστικών ιδεολογιών, η χρήση τυφλής βίας, ως μέσου επιβολής των απόψεων, θα εξαλειφθεί με την πολιτικοποίηση της διαμαρτυρίας, την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα ζητήματα που τους αφορούν, με την κοινωνική αλληλεγγύη και την καταπολέμηση των αιτιών που δημιούργησαν την κρίση.

Η εκκλησία καλείται να παίξει τον ενεργό ρόλο που επιβάλλουν οι χριστιανικές αξίες, στην αντιμετώπιση του φασισμού!

Ο ζωντανός και άμεσος διάλογος που αναπτύχθηκε, κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος της εκδήλωσης.

Η υπόσχεση εκατέρωθεν ήταν να κάνει ο καθένας ότι περνάει από το χέρι του, ώστε το συντομότερο δυνατό να καταρρεύσει το αντιλαϊκό σύστημα της διαπλοκής, των εκβιασμών, της εθελοδουλίας και των αγοραίων αξιών, για να μπορέσει ο λαός να παράγει τους θεσμούς και τη δημοκρατία που του αξίζει και να επιβάλλει τις αξίες που έχει ανάγκη ο τόπος, για να δει προκοπή!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook