«Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά ότι δεν έχει πελάτες. Αν είχαμε πελάτες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου θα ήμασταν σήμερα όπου είναι η Γερμανία και άλλες χώρες» , σημείωσε ο καθηγητής και αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, Γεώργιος Αυλωνίτης.

Παρουσιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου την πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.) να θεσπίσει τα βραβεία Made in Greece, δήλωσε πως «υπάρχουν εταιρείες που έχουν ως στόχο να εξάγουν επώνυμα προϊόντα αντί για τη γνωστή πολυετή επιλογή του φασόν και του χύμα, όπως στο ελαιόλαδο -που δώσαμε υπεραξία στην ιταλική οικονομία-, έδωσαν βάρος στην καινοτομία και εξωστρέφεια και αυτές θέλουμε να βραβεύσουμε».

Το βασικό πρόβλημα της χώρας είναι η ασθενής παραγωγική βάση σημείωσε από την πλευρά του ο καθηγητής και πρόεδρος τμήματος μάρκετινγκ και επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ΕΛΑΜ Γεώργιος Μπάλτας.

Σκοπός των βραβείων Made in Greece είναι η ανάδειξη και επιβράβευση των επιχειρήσεων και οργανισμών που επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις στη δημιουργία και διάθεση προϊόντων με σημαντική προστιθέμενη αξία για την Ελληνική Οικονομία, γι’ αυτό και το σύνθημα των βραβείων είναι: Επιβραβεύουμε την Παραγωγή, Αναδεικνύουμε την Ελλάδα.

Τα βραβεία, των οποίων η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά την 25η Νοεμβρίου 2013, τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και έχουν την υποστήριξη πολλών επιχειρηματικών φορέων και συνδέσμων.

Τα βραβεία απευθύνονται στο σύνολο των επιχειρήσεων και οργανισμών που παράγουν στην Ελλάδα και για τις οποίες η ποιότητα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η δύναμη των επώνυμων προϊόντων τους πρωτοστατούν στην ανάπτυξη και την ευημερία τους και οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και οργανισμοί μπορούν να καταθέτουν την υποψηφιότητά τους μόνο ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα www.madeingreeceawards.gr με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30η Σεπτεμβρίου 2013.

Οι Κατηγορίες Βραβείων είναι οι εξής:

Βραβείο Επώνυμου Ελληνικού Προϊόντος
Βραβείο Καινοτόμου Προϊόντος
Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας
Βραβείο Βιομηχανικής Αριστείας
Βραβείο Αγροτικής Αριστείας
Βραβείο Τεχνολογικής Αριστείας
Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook