Υλικά

• 8 μέτριες σουπιές, καθαρισμένες
• 150 γρ. καπνιστή Γραβιέρα, τρίμμα
• 150 γρ.ψίχα ψωμιού
• 100 γρ. καβουρόψιχα
• 1 αυγό
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
• 1 κ. σούπας κάπαρη
• ½ ματσάκι μαίντανό, ψιλοκομμένο
• 4 φιλέτα αντζούγιας, ψιλοκομμένα
• Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 60 ml. λευκό ξηρό κρασί 
• Αλάτι και πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σουπιές, κρατώντας το σώμα ολόκληρο. 

Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα ανακατεύουμε σ’ένα μπώλ με την καβουρόψιχα, την ψίχα ψωμιού, το αυγό, το σκόρδο, το μαϊντανό, την κάπαρη, το τυρί, τις αντζόυγιες και μία καλή δόση ελαιόλαδο. 

Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος. 

Παράλληλα, περνάμε τις σουπιές όπως είναι (άδειες) απο τη σχάρα για 2 λεπτά. Κατόπιν τις αποσύρουμε και βάζουμε τη γέμιση. 

Τις αραδιάζουμε σε μικρό ταψάκι, περιχύνουμε με 60 ml. λευκό ξηρό κρασί και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. 

Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180ο C.