Συγχαρητήρια στον  δρ. Ιωάννη Κανετάκη, αρχιτέκτονα μηχανικού Ε.Μ.Π. που σε συνεργασία με τη δρ. Ελένη Ι. Κανετάκη, αρχιτέκτονα μηχανικό ΕΜΠ, με Ειδίκευση στην Αποκατάσταση Μνημείων Πανεπ. Ρώμης La Sapienza και τη Ζωή Ι. Κανετάκη, αρχιτέκτονα μηχανικό D’ESA Παρισιού έδωσε ο Ιστιοπλοικός Ομιλος Χανίων για τη διάκριση των σχεδίων τους σχετικά με την ανάπλαση του  νεωρίου Μόρο διακρίθηκαν  στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Συνεδρίου Επάγγελμα Αρχιτέκτων.

Η οργάνωση του Συνεδρίου έγινε από τον ΣΑΔΑΣ –Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων  και οι παράλληλες εκδηλώσεις περιελάμβαναν την απονομή των ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ 2011, που αφορούσαν  5 κατηγορίες μελετών. Παραδόθηκαν συνολικά 300 υποψηφιότητες και η μελέτη ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΩΡΙΟΥ διακρίθηκε στη Γενική Κατηγορία Υλοποιημένου έργου ανάμεσα σε 130 συμμετοχές.

 Στην ομάδα μελέτης ανήκουν επίσης οι: Αριστόδημος Χατζηδάκης, πολιτικός μηχανικός Ε.Μ.Π. (Στατική και Γεωτεχνική Μελέτη) και ο Κυριάκος Κουκλάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ. (Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη).

Το έργο ολοκληρώθηκε έπειτα από την έγκριση της Δ/νσης Αναστήλωσης Βυζ/νων και Μεταβυζαντινών Μνημείων και την σύμφωνη γνώμη του Κ.Α.Σ. (Νοέμβριος 2006). Ο φορέας Υλοποίησης και επίβλεψης ήταν ο Δήμος Χανίων-Τεχνική Υπηρεσία, Προγραμματική Σύμβαση Παλιάς Πόλης και Ανάδοχος οικοδομικών οι Σταμάτιος Λυκος & Σοφία Λύκου, Πολιτικοί Μηχανικοί.

O Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων  αισθάνεται  περήφανος που η πόλη μας αποδεικνύει πως ξέρει να σέβεται την αρχιτεκτονική της κληρονομιά, προχωρώντας στη διάσωση και αξιοποίηση ενός ακόμα ιστορικού κτιρίου, που μαζί με τα υπόλοιπα Νεώρια αποτελούν ορόσημα της πόλης. Με την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής που συντελείται ταυτόχρονα (Αποκατάσταση και ανάδειξη Φάρου και Δυτικού Λιμενοβραχίονα Ενετικού Λιμένα Χανίων, Αποκάλυψη και ανάδειξη τείχους και προμαχώνα Santa Lucia), αναμένεται αφενός να αυξηθεί η επισκεψιμότητα της περιοχής, αφετέρου να δοθεί ώθηση για την αξιοποίηση και των όμορων Νεωρίων.