Ένα σημαντικό ιστορικό ντοκιμαντέρ έχει προγραμματιστεί να γυριστεί στην Κρήτη για την ζωή και προσφορά του μεγάλου οπλαρχηγού των Κρητικών Επαναστάσεων, Χατζημιχάλη Γιάνναρη.

Το ντοκιμαντέρ σκηνοθετεί ο γνωστός στον χώρο κ. Φώτης Κωνσταντινίδης, ο οποίος εργάζεται ήδη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω στο εγχείρημα, ενώ  πρωταγωνιστούν γνωστοί ηθοποιοί και άνθρωποι της τέχνης, όπως ο Κώστας Καζάκος, που υποδύεται  τον Χατζημιχάλη Γιάνναρη, ο Γρηγόρης Βαλτινός στον ρόλο του ανιψιού του, Αντώνη και ο Μιχάλης Αεράκης, Καλλιτεχνικός Δ/ντης ΔΗΠΕΘΕΚ & ηθοποιός.

Στο ντοκιμαντέρ, το οποίο θα είναι διάρκειας 45 λεπτών περίπου, ο ανιψιός του Αντώνης, κάνοντας ένα “flashback” στην ιστορία της εποχής εκείνης και της μετέπειτα,  σκιαγραφεί την  ζωή του πολύ σημαντικού ιστορικού προσώπου της Κρήτης.

Όπως αναφέρει κ. Αεράκης στο Flashnews, έχει ως σκοπό «να καταγραφεί στην συλλογική μνήμη των Ελλήνων το πώς έχει ορθοποδήσει αυτή η χώρα για να φτάσουμε να λέμε ότι είμαστε κάπως ελεύθεροι σε πολλά πράγματα. Χαίρομαι πάρα πολύ που με επέλεξε ο σκηνοθέτης».

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις 8 Μαΐου και θα λάβουν χώρα σε μια πλειάδα ιστορικών περιοχών της Κρήτης, όπως τα Σφακιά, τους Λάκκους, το Οροπέδιο Ομαλού και την Μονή Αρκαδίου.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook