Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών κατά 25% ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο.
Αυτό εξάλλου προκύπτει απ\’ τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος υπενθύμισε ότι η αύξηση είναι μνημονιακή υποχρέωση και θα έπρεπε να είχε επιβληθεί απ\’ το α\’ τρίμηνο του 2013. Ωστόσο με τις προσπάθειες του προκατόχου του κ. Χρυσοχοϊδη, Κωστή Χατζηδάκη η επιβολή της αύξησης είχε μετατεθεί για τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εν όψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού, το οικονομικό επιτελείο ζητεί σημαντική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης που θα λάβει για τη λειτουργία της η ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ). Ως εκ τούτου η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων θα βοηθούσε προς αυτή την κατεύθυνση.
Σύμφωνα με το αρχικό σενάριο, εάν εφαρμοστούν αυξήσεις, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου των 1,40 ευρώ (για όλα τα μέσα) θα διαμορφωθεί σε 1,75 ευρώ και το αντίστοιχο εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ στο 1,50 ευρώ από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα. Στα μειωμένα εισιτήρια οι τιμές με αύξηση 25% θα διαμορφωθούν στα 0,90 ευρώ και 0,75 ευρώ αντίστοιχα.
Σε κάθε περίπτωση το οριστικό ποσοστό της αύξησης είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ποσό της επιδότησης που θα δοθεί, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται να είναι μειωμένο κατά το 1/3 του περυσινού που ήταν 120 εκατ. ευρώ.

newmoney.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook