Με 4.179 προσλήψεις μόνιμων και εποχικών, θα ενισχυθεί το Δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Αναλυτικά, θα προσληφθούν 3.534 εποχικοί και 645 μόνιμοι. Οι προσλήψεις που αναμένονται να γίνουν, θα αφορούν σε:

1000 θέσεις συμβασιούχων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς δήμων,

820 προσλήψεις εποχικών στα Ελληνικά Ταχυδρομεία,

120 εποχικούς στην ΕΥΔΑΠ, 15 μονίμους στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους,

869 συμβασιούχους έργου σε ωδεία και ΝΠΔΔ των δήμων,

100 μονίμους στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης,

160 μονίμους στην Εθνική Σχολή Δικαστών,

10 μονίμους στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,

300 μονίμους στο υπ. Οικονομικών, 125 εποχικούς στο υπ. Ανάπτυξης,

600 συμβασιούχους στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Οι ειδικότητες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή είναι βρεφονηπιοκόμοι, καταμετρητές, νηπιαγωγοί, δικαστικοί αντιπρόσωποι, καθηγητές μουσικής, γυμναστές, διοικητικοί διανομείς, εργάτες, καθαριστές κ.α

Αναμένεται προκήρυξη 1.300 προσλήψεων στις Εφορίες

Η ένταξη του νέου προσωπικού θα γίνει μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναμένεται εντός του επόμενου εξαμήνου να προκηρυχθούν 1.300 θέσεις εφοριακών.

 Ο νέος κύκλος διορισμών που ανοίγει στο υπουργείο, θα αφορά 300 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) Εφοριακών φέτος και επιπλέον 1.000 θέσεις εντός του 2014.

Οι νέοι υπάλληλοι, υψηλών προσόντων, αναμένεται να στελεχώσουν τη νέα ανεξάρτητη ελεγκτική υπηρεσία που αριθμεί πάνω από 2.000 έμπειρους ελεγκτές και χιλιάδες υπαλλήλους με αρμοδιότητα τις διαδικασίες είσπραξης των φορολογικών εσόδων, τη διενέργεια ελέγχου πόθεν έσχες, τον υπολογισμό ΦΠΑ στους φορολογουμένους που δεν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις, τον έλεγχο των μεγάλων επιχειρήσεων και των εύπορων φορολογουμένων.

Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ με σειρά προτεραιότητας, δηλαδή με το σύστημα των μορίων, ενώ οι αιτήσεις των υποψηφίων θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στην Ανεξάρτητη Αρχή, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 20 ημερών.

Τα σενάρια

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δύο είναι τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο για τις 1.300 θέσεις Εφοριακών.

Το ένα αφορά στην προκήρυξη διαγωνισμού και την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους υποψηφίους στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, στα πρότυπα της προκήρυξης ΙΚ/2013 του Απριλίου.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την απευθείας επιλογή των πρώτων 300 από τη «δεξαμενή» των επιλαχόντων της προαναφερθείσας προκήρυξης του Απριλίου

Τα προσόντα

Οι 300 θέσεις θα αφορούν πτυχιούχους είτε Νομικής Σχολής, είτε Οικονομικών Τμημάτων των ΑΕΙ της χώρας,με ή χωρίς εμπειρία.

Επίσης, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν γνώση χιερισμού Η/Υ, πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή της γαλλικής ή της γερμανικής γλώσσας και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών τουλάχιστον ετήσιας διάρκειας στο Φορολογικό Δίκαιο, ή στην Πολιτική Δικονομία ή στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο, ή στην Ελεγκτική, ή στη Λογιστική, ή στη Χρηματοοικονομική, ή διετή εμπειρία στα προαναφερθέντα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook