Η πρεμιέρα του νέου δελτίου ειδήσεων του STAR σηματοδότησε και τη μεγάλη μάχη ανάμεσα στα βραδινά δελτία ειδήσεων των καναλιών.

To STAR μάλιστα κέρδισε το στοίχημα της τηλεθέασης καθώς σύμφωνα με τις μετρήσεις της Νielsen το δελτίο του (19:45 – 21:00) σημείωσε ποσοστό τηλεθέασης 21,8%.
Το διάστημα που ήταν απέναντι με τα άλλα κανάλια δηλαδή μεταξύ 20:00 και 21:00, η τηλεθέαση διαμορφώθηκε ως εξής:

MEGA: 22,4%
ΑΝΤ1: 16,4%
STAR: 23,3%

Η πρωινή ζώνη

Μάχη στήθος με στήθος έδωσε και η νέα εκπομπή «LIVE U» του Star με παρουσιάστρια την Πόπη Τσαπανίδου, που έχει 3ωρη διάρκεια και προβάλλεται από τις 10:00 έως τις 13:00. στο σύνολο του τηλεοπτικού κοινού, η εκπομπή σημείωσε τηλεθέαση που έφτασε το 18,1%, την ώρα που η εκπομπή του Θανάση Πάτρα «Fthis» που βρισκόταν απέναντι και έχει ίση διάρκεια έφτασε να έχει μέσο όρο τηλεθέασης 18,4%.

Η εκπομπή «Τώρα» στον ΣΚΑΙ – και πρώην τηλεοπτικό σπίτι της Πόπης Τσαπανίδου, σημείωσε μέσο όρο 16,4% (10:00 – 12:00), ενώ τη σκυτάλη πήρε η εκπομπή του σταθμού Magazino με μέσο όρο τηλεθέασης, 15,7% (12:00 – 13:00).

Η μεγάλη μάχη

Το STAR κάνοντας στροφή 180 μοιρών, πέρασε από τη lifestyle εποχή σε μια νέα, όπου έχουμε μια καθαρά πολιτική και κοινωνική προσέγγιση της επικαιρότητας.

Στο στούντιο, σε ρόλο κεντρικού σχολιαστή ο Νίκος Χατζηνικολάου που επέστρεψε μετά από πολύ καιρό μπροστά στις κάμερες, όπως άλλωστε και η παρουσιάστρια του δελτίου Μάρα Ζαχαρέα, ενώ το πάνελ των σχολιαστών συμπλήρωναν οι Σταύρος Λυγερός, Κάτια Μακρή, Γιώργος Κουβαράς, Κώστας Στούπας, αλλά και ο Τάσος Τέλογλου.

Σαν απάντηση στο νέο πρόσωπο του STAR ο ανταγωνισμός έβαλε… τα καλά του, επιστρατεύοντας όλο το έμψυχο δυναμικό τους στη μάχη της AGB. Χαρακτηριστικό είναι ότι στον ΣΚΑΪ συνέχισαν με όλους τους παρουσιαστές στον αέρα και μετά τις 20:00, για να «τοποθετηθούν» ανταγωνιστικά απέναντι στο STAR του οποίου το δελτίο αρχίζει στις 19:45.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το MEGA, με μια πιο «δυναμική» παρουσίαση των θεμάτων της επικαιρότητας.

Σε κάθε περίπτωση, ουδείς έκανε τη διαφορά με κάποιο αποκλειστικό θέμα ή συνέντευξη και όλοι αρκέστηκαν στον σχολιασμό των ειδήσεων της ημέρας που πάντως δεν ήταν και λίγες.

Σε ό,τι αφορά στο νεοφερμένο, στην αρένα της βραδινής ενημέρωσης, πρέπει να τονίσουμε ότι ήταν εμφανής η αμηχανία πολλών εκ των σχολιαστών του δελτίου του STAR, με τον Νίκο Χατζηνικολάου να ξεχωρίζει, να παίρνει σε πολλές περιπτώσεις «ηγετικό» ρόλο μοιράζοντας… μπάλα στους συναδέλφους του, ενώ δεν παρέλειψε να ρίχνει και ατάκες- καρφιά προς τον ανταγωνισμό (χαρακτηριστικό αυτό που είπε στον Σ. Λυγερό: «Σταύρο, αυτά τα λέει ο Μπάμπης στο ΣΚΑΪ»)…

Κατά τα λοιπά, το δελτίο του STAR είχε μάλλον αντιπολιτευτική διάθεση, κινούμενο όμως στη γραμμή της κριτικής και όχι της ταύτισης με κάποιο κόμμα και γενικά σε ήπιους τόνους, την ώρα που σε κάποιες περιπτώσεις ξέφυγε από την πεπατημένη, όταν για παράδειγμα διαβάστηκαν στον αέρα κάποια σχόλια τηλεθεατών στο twitter σχετικά με το πως οι παρουσιαστές αντιμετώπισαν ή σχολίασαν κάποιες ειδήσεις.

Είναι σίγουρο πως στις επόμενες μέρες το STAR θα προσπαθήσει να διορθώσει τις όποιες παιδικές «αρρώστιες» του δελτίου του, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι θα αναζητήσουν τρόπους να «αντιπαρατεθούν» στον νέο παίκτη που μπήκε στην «αρένα των οκτώ».

Τα νούμερα της AGB θα έχουν να πουν πολλά τις επόμενες μέρες, αλλά και να υπαγορεύσουν ακόμη περισσότερες αλλαγές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook