Ανοιχτή επιστολή προς όλους δίνουν στη δημοσιότητα οι καθηγητές του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ηρακλείου.

\”Είμαστε καθηγητές του 4ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Ηρακλείου, του σχολείου των εργαζόμενων μαθητών. Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να υπερασπιστούμε το αυτονόητο:

Το δικαίωμα όλων στην δωρεάν δημόσια παιδεία, το δικαίωμα της επιλογής των μαθητών στην εκπαίδευση και όχι κατάρτιση, το δικαίωμα τελικά του να μπορούν τα παιδιά μας να σχεδιάζουν το μέλλον τους χωρίς φραγμούς.

Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, που ως καλοί υπάλληλοι έχουν έτοιμα τα κείμενα που ξεμπροστιάζουν τους “τεμπέληδες”, “υποκινητές”, “βολεμένους” και … “πλούσιους” (ναι το διαβάσαμε και αυτό !!!) εκπαιδευτικούς, ακονίζουν τις χατζάρες για να “πάρουν κεφάλια”.

Εμείς λοιπόν που “κρατάμε όμηρο” τον Ελληνικό Λαό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε με όσες δυνάμεις μάς έχουν απομείνει, ώστε το σχολείο να παραμείνει ανοικτό προς την κοινωνία, σήμερα, αύριο, μεθαύριο, για πάντα…

Θα είμαστε ΕΔΩ και θα δίνουμε τον αγώνα μαζί με την κοινωνία του Ηρακλείου, που μας έχει αγκαλιάσει τόσα χρόνια, για να συνεχίσουν να ολοκληρώνουν οι μαθητές μας τις σπουδές τους στην ειδικότητα που πραγματικά επιθυμούν.

Δεν θα υποκύψουμε σε αυτούς που δρομολογούν το ουσιαστικό κλείσιμο των σχολείων, ψηφίζοντας νόμους που μετατρέπουν τα σχολεία σε εξεταστικά κέντρα, νόμους που ενισχύουν την κατάρτιση (ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ και ΣΕΚ) εις βάρος της εκπαίδευσης “χαρίζοντάς” τους ειδικότητες που έχουν ζήτηση και μέλλον, νόμους που τελικά δεν έχουν την υποστήριξη κανενός από τους κοινωνικούς εταίρους.

Δε θα επιτρέψουμε να καταστραφεί το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας, δωρεάν παιδείας.

Οι συνθήκες μάς αναγκάζουν να δώσουμε τον αγώνα μας έξω απο τις αίθουσες, με ανοιχτές πάντα τις πόρτες τους σχολείου, για να μπορούμε καθημερινά να συζητάμε, να προβληματιζόμαστε, να σχεδιάζουμε το μέλλον των παιδιών μας, μαζί με τα παιδιά μας.

Σας καλούμε να δώσουμε μαζί τους αγώνες για να υπερασπιστούμε τα δημόσια αγαθά που έχουμε κατακτήσει ως λαός και που κάποιοι σχεδιάζουν να τα ξεπουλήσουν “στο γιουσουρούμ … για ένα κουστούμ”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook