Σε αγώνα δρόμου για την υπογραφή των συμβάσεων με τις καθαρίστριες των σχολείων, έχουν αποδυθεί οι αρμόδιοι των Δήμων.
Στο μεταξύ σε αρκετά σχολεία την καθαριότητα έχουν αναλάβει εκ περιτροπής, οι ίδιοι οι…γονείς !!!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 1ο Νηπιαγωγείο Αρωνίου στον Δήμο Χανίων, όπου από την ημέρα του αγιασμού οι χώροι καθαρίζονται από τους γονείς.
Ο λόγος της καθυστέρησης είναι πως μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίστηκε η τροπολογία με την οποία, φέτος, η αρμοδιότητα πρόσληψης των συμβασιούχων καθαριστριών «περνά» από το Υπ. Εσωτερικών στο Υπ. Παιδείας.
Η απόφαση εστάλει στις σχολικές επιτροπές το απόγευμα της Παρασκευής 13/9 και από την Δευτέρα, οι αρμόδιοι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στον γραφειοκρατικό «γολγοθά» για να υπογραφούν οι συμβάσεις το συντομότερο δυνατό.
Όμως , σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή της διαδικασίας έγινε περισσότερο περίπλοκη και εκτός των άλλων απαιτούνται και έγγραφα από τον ΟΑΕΔ , οι υπάλληλοι του οποίου αυτή την εβδομάδα απεργούν.
Πάντως – με δεδομένο πως οι συμβασιούχες καθαρίστριες θα είναι οι ίδιες – οι αρμόδιοι από τον Δήμο Χανίων, δήλωσαν πως καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπογραφούν οι συμβάσεις και να τοποθετηθούν οι καθαρίστριες στα σχολεία ίσως και εντός της επόμενης εβδομάδας.

(φωτο αρχείου)

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook