Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στην Πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης Σύρου, το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Παραδοσιακοί χοροί και μουσικές από την Κρήτη, το Πόντο, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα, πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία της Ερμούπολης, παρουσία εκατοντάδων Συριανών που ήρθαν να απολαύσουν τα χορευτικά τμήματα των συμμετεχόντων Συλλόγων.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της προέδρου του Συλλόγου Ποντίων-Βορειοελλαδιτών Σύρου κας Ράνιας Πανταζή και ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου Ερμούπολης κου Γιάννη Δεκαβάλα, ο οποίος και ευχαρίστησε τον παρουσιαστή της εκδήλωσης Αλέξη Κωστάλα, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Σύρο και την Κρήτη.

Στην εκδήλωση έλαβε μέρος και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κρητών Σύρου, που χόρεψε κρητικούς χορούς με συνοδεία της λύρας του Αντώνη Νεοφώτιστου και του λαγούτου του Νικηφόρου Χριστοφόρου.

Μετά την λήξη των χορών ακολούθησε συρτός χορός, στον οποίον έλαβαν μέρος όλα τα χορευτικά τμήματα, τα οποία και ανανέωσαν το ραντεβού τους, για την επόμενη χρονιά στο 4ο φεστιβάλ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook