Οι γονείς του δώρισαν τους κερατοειδείς του παιδιού τους, που έχασε τη μάχη για τη ζωή

Φως σε δύο νέους ανθρώπους χάρισε ένα αγοράκι 2,5 ετών, το οποίο «έσβησε», έπειτα από νοσηλεία περίπου μίας εβδομάδας, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, υποφέροντας από βαριά λοίμωξη και σηπτικό σοκ.

Oι γονείς του, οι οποίοι από τις πρώτες ημέρες της νοσηλείας του στην εντατική ήταν προετοιμασμένοι για το μοιραίο, δώρισαν συνειδητά τους κερατοειδείς του.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια της ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου, Μαρία Σδούγκα, το παιδάκι έπασχε εκ γενετής από μεθυλμαλονική οξυουρία, που είναι ένα βαρύ μεταβολικό νόσημα, το οποίο ήταν απαγορευτικό για τη μεταμόσχευση των οργάνων του σε άλλους ασθενείς.

Ωστόσο, οι κερατοειδείς του ήταν κατάλληλοι και έτσι δωρήθηκαν. "Είναι προς τιμήν των γονιών του, που, αμέσως μόλις κατέληξε το παιδάκι, παρά το μεγάλο τους πόνο, αποφάσισαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, να προσφέρουν τα όργανα του παιδιού τους" πρόσθεσε η κυρία Σδούγκα.

Ο ένας από τους κερατοειδείς μεταμοσχεύτηκε σήμερα σε έναν 25χρoνο που πάσχει από κερατόκωνο τελικού σταδίου και ο άλλος θα μεταμοσχευθεί αύριο σε μία 27χρονη αλλοδαπή, η οποία κινδύνευε να πάθει διάτρηση του κερατοειδούς, λόγω ερπητικής κερατίτιδας.

protothema.gr από ΑΠΕ