«Πριν από το θάνατό του ο Daniel έμοιαζε με θύμα που είχε βγει από στρατόπεδο συγκέντρωσης, ζύγιζε μόλις 11 κιλά και ήταν τόσο πεινασμένος που δάσκαλοι τον είδαν να τρώει τα τρόφιμα μέσα από τους κάδους σκουπιδιών»

Εκθεση – κόλαφος αποκάλυψε σήμερα ότι ο μικρός Daniel Pelka θα μπορούσε να είχε σωθεί αν η αστυνομία είχε κάνει τη δουλειά της. Η Σκότλαντ Γιατρν είχε δεχτεί τουλάχιστον 27 κλήσεις αλλά καμία από αυτές δεν πήρε σοβαρά. Η ιστορία του Daniel είχε συγκλονίσει την υφήλιο τον Μάρτιο του 2012.

Το 4χρονο αγοράκι δολοφονήθηκε από τον «ανάλγητη και άθλια» μητέρα και τον πατριό του. Σε μια υπόθεση ασύλληπτης αγριότητας και βαναυσότητας ο Daniel για περισσότερο από ένα χρόνο λιμοκτονούσε, κλειδώνονταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο γεμάτο βρωμιές και ακαθαρσίες, βασανιζόταν και στο τέλος δέχτηκε ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι όπου και υπέκυψε.

Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε την 27χρονη Magdalena Luczak και τον 37χρονο Mariusz Krezolek κτήνη και το δικαστήριο τους επέβαλε 30ετή ποινή κάθειρξης.

Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως συγκλονίζουν καθώς η αστυνομία είχε πολλές ευκαιρίες να απομακρύνει το παιδί από το σπίτι όπου κακοποιούνταν συστηματικά. Αν και είχε επισκεφτεί κάποιες φορές το σπίτι και θα μπορούσε να πάρει το παιδί δεν το έπραξε επικαλούμενη ότι πείθονταν από τη μητέρα ότι φρόντιζε το παιδί. Το αποτέλεσμα ήταν ότι μετά από κάθε επίσκεψη της αστυνομίας ο άτυχος Daniel βασανιζόταν ακόμα πιο σκληρά και απάνθρωπα.

«Πριν από το θάνατό του ο Daniel έμοιαζε με θύμα που είχε βγει από στρατόπεδο συγκέντρωσης, ζύγιζε μόλις 11 κιλά και ήταν τόσο πεινασμένος που δάσκαλοι τον είδαν να τρώει τα τρόφιμα μέσα από τους κάδους σκουπιδιών», λέει άνθρωπος που συνέταξε την έκθεση και είχε μιλήσει με δασκάλους του σχολείου.

Ακόμα πιο τραγικό είναι ότι στην περιοχή του Coventry που είχε την ατυχία να ζήσει ο Daniel και μετά από σειρά παραλείψεων και λαθών κανένας δεν έχει απολυθεί. Αστυνομικοί, κοινωνικοί λειτουργοί και δάσκαλοι συνεχίσουν να βρίσκονται στις θέσεις τους και να εργάζονται κανονικά.

Μάλιστα δάσκαλος που κλήθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο είπε: «Μια μέρα το παιδί ήρθε στο σχολείο με μαυρισμένα μάτια, σπασμένο χέρι και φαινόταν λυπημένο, απελπισμένο και μόνο. Καλέσαμε την αστυνομία αλλά δυστυχώς δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή. Τώρα πια είναι αργά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook