Κλιμάκια της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων πραγματοποιούν ελέγχους από την Τρίτη στα χωριά της Φθιώτιδας που επλήγησαν από νέες σεισμικές δονήσεις. Πολλά κτήρια που είχαν κριθεί κατοικήσιμα μετά το σεισμό του Αυγούστου χαρακτηρίζονται πλέον «κόκκινα», ενώ ζημιές καταγράφονται ακόμα και σε νέες οικοδομές.

Νέες ζημιές εμφάνισαν επίσης σπίτια που είχαν επισκευαστεί μετά τον προηγούμενο σεισμό. «Με λεφτά που δεν έχουμε προσπαθούμε να ετοιμάσουμε τα σπίτια μας για να μην μας βρουν οι βροχές στις αυλές… Τώρα πήγαν όλα χαμένα καθώς πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή» λέει ο Γιώργος Καψουράχης, του οποίου το σπίτι υπέστη νέες ζημιές.

Προβλήματα αναφέρθηκαν σε όλα τα χωριά που βρίσκονται γύρω από το επίκεντρο των δονήσεων: Κόμνηνα, Ρεγγίνι, Δρυμαία, Ξυλικοί, Μενδενίτσα, Τιθρόνιο, Καλλίδρομο και Ανάβρα.

Πολλοί κάτοικοι κοιμήθηκαν σε πλατείες και αυτοκίνητα, αρκετοί όμως αρνούνται να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.«Είναι πολύ δύσκολο να εγκαταλείψει κάποιος το σπίτι του παρά το γεγονός ότι ο δήμος είχε εξασφαλίσει δωμάτια σε ξενοδοχεία των Καμμένων Βούρλων» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου Ταξιάρχης Φακίρης.

Όπως αναφέρει, 19 άτομα κοιμήθηκαν τη Δευτέρα σε ξενοδοχεία «καθώς οι περισσότεροι ήθελαν να μείνουν κοντά στα σπίτια τους».
Πάντως ο σύλλογος ξενοδόχων των Καμμένων Βούρλων ανακοίνωσε ότι προσφέρει δωρεάν δωμάτια.

Τα σχολεία του Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη, ενώ στον δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας κλείνουν μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων.

Στα δημαρχεία των Καμμένων Βούρλων και της Αμφίκλειας πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στις οποίες συμμετείχαν και μηχανικοί των δήμων αλλά και μηχανικοί της Περιφέρειας Στερεάς.

Βασικό πρόβλημα είναι οι ετοιμόρροπες οικοδομές. «Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος από ετοιμόρροπες πέτρες σε παλιά κτίσματα» σημειώνει ο κ. Φακίρης.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook