Η ελληνική κυβέρνηση προβλέπει δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2015-2016 αρκετά κάτω από το 2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) που προβλέπει η τρόικα, καθώς η ελληνική οικονομία επωφελείται από την καλή τουριστική σεζόν, δήλωσε την Τρίτη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, στο Reuters.

Το θέμα του δημοσιονομικού κενού αναμένεται να κυριαρχήσει στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας των δανειστών, που αναμένονται στην Αθήνα για την καθιερωμένη επιθεώρησή τους στα τέλη του μήνα.

Στην τελευταία της έκθεση για την Ελλάδα τον Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμούσε το δημοσιονομικό κενό για το 2015-2016 στο 2% του ΑΕΠ, ή 4 δισ. ευρώ περίπου.

Από την πλευρά της Αθήνας στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του Φεβρουαρίου είχε γίνει πρόβλεψη για κενό ύψους 2,5 δισ. ευρώ περίπου.

Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση προβλέπει ύφεση 3,8% του ΑΕΠ για φέτος και ανάπτυξη 0,6% του χρόνου, ανοίγοντας τον δρόμο για μικρότερο του αναμενόμενου δημοσιονομικό κενό την επόμενη διετία.

Η κυβέρνηση ελπίζει να πείσει την τρόικα ότι το κενό μπορεί να καλυφθεί χωρίς νέα μέτρα λιτότητας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook