​Μια συγκινητική εξομολόγηση έκανε η Ορθούλα Παπαδάκου, η οποία αποφάσισε για πρώτη φορά, ν΄αποκαλύψει πως έχει σκλήρυνση κατά πλάκας, μιας και στο παρελθόν ντρεπόταν να το κάνει:
«Ήρθε ο καιρός να μιλήσω γι΄αυτό που πέρασα, και ελπίζω να βοηθήσω. Είμαι αρκετά δυνατή, πάω πολύ καλά, η ζωή μου έχει αλλάξει, αλλά πλέον δεν ντρέπομαι να το πω! Αν μπορώ να βοηθήσω ένα άτομο, θεωρώ πως κάνω καλό!»
Η Ορθούλα, εξήγησε πως έπαθε την πρώτη κρίση το 2011, όταν μούδιασε το χέρι και το πόδι της και δεν μπορούσε να δει από το ένα μάτι:
«Φοβήθηκα αρκετά και προσπάθησα να δω τι μου γίνεται. Δεν ήξερα τι γινόταν στο σώμα μου. Ήμουν άσπρη, και λέω στον αδερφό μου “πεθαίνω”. Είχα πάθει κρίση πανικού, πάνω σε μια κρίση που δεν γνώριζα τι είναι. Με πήγαν σηκωτή στο νοσοκομείο. Ένιωθα ότι σβήνω, και πως ήταν η τελευταία φορά που έβλεπα την οικογένεια μου», παραδέχεται όντας καλεσμένη στην εκπομπή «Μίλα».
Για έναν ολόκληρο μήνα, έκανε απανωτές εξετάσεις χωρίς κανείς να μπορεί να διαγνώσει τι έχει. Στο μεσοδιάστημα, έπαθε άλλες δυο, πολύ πιο σοβαρές κρίσεις, αλλά και πάλι οι εξετάσεις δεν «έδειχναν» τίποτα. Μάλιστα, οι γιατροί απέδωσαν τα συμπτώματά της σε ψυχοσωματικά προβλήματα, λέγοντας της πως απλά παθαίνει κρίσεις πανικού.
«Δεν μπορούσαν να βρουν την αιτία, και από πού προέρχεται όλο αυτό. Η πιο δύσκολη φάση για μένα ήταν το άγνωστο. Το τι έχω. Να ξέρω να το αντιμετωπίσω. Είναι πολύ άσχημο να ζεις κάθε μέρα και να μην ξέρεις τι έχεις!».
Οι γιατροί, της είχαν πει πως πιθανόν είναι κάποιο πρόβλημα με την καρδιά της, και πως είχε πάθει 3-4 μικρά εγκεφαλικά στα τριχοειδή αγγεία, «αλλά δεν το πίστευα. Ήμουν ψυχολογικά στο πάτωμα».
Τελικά, πήρε ΟΛΕΣ τις εξετάσεις που είχε κάνει, βρήκε μια γιατρό γκουρού στο είδος της, την κα. Χατζηγεωργίου την οποία πολλοί της σύστησαν από τα social media, και έτσι έμαθε πως έχει σκλήρυνση κατά πλάκας:
«Με το που έμαθα τι έχω, λέω θα το αντιμετωπίσω. Ευτυχώς, το μάθαμε πολύ νωρίς. Τα social media, με βοήθησαν να βρω την κα. Καραγεωργίου, τη γιατρό μου, που θεωρείται γκουρού του είδους. Με το που μπήκα στο γραφείο της, ένιωσα μια σιγουριά, και το πρώτο που μου είπε, είναι “κορίτσι μου ό,τι και να έχεις, θα το νικήσουμε”». Πρόσθεσε δε, πως «αν οι εστίες είναι σε έξαρση μπορείς να πάθεις από τύφλωση, μέχρι παράλυση».

Πως είναι η ζωή της σήμερα;

«Έχω οδηγίες από τη γιατρό μου που πρέπει ν΄ακολουθήσω, και μια αγωγή. Μου έχει πει να μην κουράζομαι, να μην με βλέπει ο ήλιος στο κεφάλι, να μην στεναχωριέμαι. Με το που έγινε διάγνωση, έκανα μια θεραπεία, και μέχρι να την δεχτεί ο οργανισμός μου, είχε επιπλοκές, μέχρι που βρήκαμε τι μου ταιριάζει».
Μάλιστα, όπως λέει, έχει τις καλές αλλά και τις κακές της μέρες:
«Έχουμε τις καλές μας αλλά και τις κακές μας μέρες. Υπάρχουν μέρες, που το πόδι μου κουτσαίνει. Νιώθω ότι δεν προχωράει καλά. Το χέρι κάποιες φορές μουδιάζει, και αν σε πιάσει αυτό, μένεις στο κρεβάτι μια-δυο μέρες και δεν κουνιέσαι».
Τέλος, περιέγραψε και την πρώτη φορά που έπαθε κρίση σε δημόσιο χώρο, αλλά ντράπηκε πολύ, μιας και δεν είχε πει σε κανέναν τι έχει:
«Την 1η φορά που έπαθα κρίση έξω στον κόσμο ντράπηκα. Ήμουν σε ένα γνωστό μαγαζί, και άρχισε το πόδι και το χέρι να κουνάει. Όλοι με κοιτάζανε, και ήθελα ν΄ανοίξει η γη να με καταπιεί γιατί δεν είχα πει τι έχω, και δεν ήξερα πώς να το καλύψω!»
Για να καταλήξει, πως «έχω σκλήρυνση, αλλά είμαι καλά»!
Υ.Γ.: Μπράβο της για το θάρρος της να γνωστοποιήσει κάτι πολύ προσωπικό, προκειμένου να δώσει κουράγιο και σε άλλους ασθενείς…

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook