Υλικά

• 4 αβοκάντο ώριμα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
• 20 μαύρες ελιές, απυρήνωτες και κομμένες σε ροδέλες
• 2 κ. σούπας κάπαρη
• 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
• Χυμό απο 2 μικρά λεμόνια
• 4 κ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κ. σούπας χαρουπόμελο
• 100 γρ. τριμμένο ξερό ανθότυρο
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τα αβοκάντο. Στίβουμε το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε ώστε να μην μαυρίσουν. 

Παράλληλα σε μικρή μπασίνα (λεκάνη) βάζουμε τις ελιές, την κάπαρη και το σκόρδο. 

Προσθέτουμε τα αβοκάντο και τον ξερό ανθότυρο και με απαλές κινήσεις, ανακατεύουμε ρίχνοντας το ελαιόλαδο και το χαρουπόμελο. 

Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 45 λεπτά. 

Σερβίρουμε σαν κρύο ορεκτικό ή σαν συνοδευτικό με ενα ψητό ψάρι.