Στο χάος βυθίστηκε το Ακαπούλκο του Μεξικό μετά το «χτύπημα» της τροπικής καταιγίδας Μάνουελ. Κατολισθήσεις, πλημμύρες και γέφυρες που κατέρρευσαν προκάλεσαν τον αποκλεισμό της πόλης ενώ οι χιλιάδες τουρίστες και Μεξικανοί που εγκλωβίστηκαν στην περιοχή φεύγουν για ασφαλέστερα μέρη με έκτακτες πτήσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Miguel Angel Osorio Chong, τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κρατίδιο Guerrero, όπου βρίσκεται και το Ακαπούλκο.

Ακόμα είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πολλοί από το πέρασμα του τυφώνα Ίνγκριντ που έπληξε τον Κόλπο τη Δευτέρα.

Είναι η πρώτη φορά από το 1958 που δύο τέτοια φαινόμενα, τροπική καταιγίδα και τυφώνας, πλήττουν τις ακτές του Μεξικού σχεδόν ταυτόχρονα, με διαφορά 24 ωρών, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Πολλές συνοικίες του Ακαπούλκο έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ενώ το νερό στα αεροδρόμια της πόλης φτάνει μέχρι το… γόνατο, σύμφωνα με το Sky news.

Σύμφωνα με αξιωματούχους θα χρειαστούν ακόμα δύο ημέρες για να ανοίξει ο βασικός αυτοκινητόδρομος προς την πόλη, στον οποίο έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις σε τουλάχιστον 13 σημεία, ούτως ώστε να φτάσουν εφόδια σε περισσότερους από 800.000 ανθρώπους στο Ακαπούλκο.

Δύο από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του Μεξικού, οι Aeromexico και Interjet, άρχισαν τις πτήσεις από και προς το «πληγωμένο» αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη του Guerrero τουλάχιστον 40.000 τουρίστες παγιδεύτηκαν στην πόλη του Ακαπούλκο, ενώ ξενοδόχοι και επιχειρηματίες της περιοχής ανεβάζουν τον αριθμό αυτό στις 60.000.

Χιλιάδες εξ αυτών σχημάτιζαν ουρά έξω από αεροπορική βάση βόρεια του Ακαπούλκο προσπαθώντας να βρουν μια θέση στις λιγοστές πτήσεις προς την Πόλη του Μεξικού.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, ο Μάνουελ αναμένεται αν ενισχυθεί κοντά στα θέρετρα της Μπάχα.

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία της Βερακρούζ όταν κατολίσθηση έθαψε κάτω από το χώμα ένα λεωφορείο στην πόλη Altotonga. Περισσότεροι από 23.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην πολιτεία αυτή ενώ ζημιές έχουν καταγραφεί σε τουλάχιστον 20 αυτοκινητόδρομους και 12 γέφυρες.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook