Ταυτοποιήθηκαν  από το ΙΚΑ Ηράκλειου πέντε περιπτώσεις νεκρών που εισπράττουν τη σύνταξή τους ενώ η έρευνα συνεχίζεται!

Πρόκειται για περιπτώσεις συνταξιούχων του ΙΚΑ στο νομό Ηρακλείου που εξακολουθούν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους, ακόμη και μετά το θάνατο τους.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα όσα είπε ο περιφερειακός διευθυντής του ΙΚΑ, Νίκος Ροκαδάκης, στο Ράδιο Κρήτη, στο Ηράκλειο ήδη έχουν ταυτοποιηθεί πέντε περιπτώσεις, τα στοιχεία για τις οποίες θα διαβιβαστούν στον Εισαγγελέα, ενώ θέμα ημερών είναι να ταυτοποιηθούν δύο ακόμη περιπτώσεις.

Συνολικά, περισσότερους από διακόσιους σαράντα συνταξιούχους, στους οποίους καταβάλλονταν συντάξεις μετά το θάνατό τους, εντόπισαν οι μέχρι στιγμής έλεγχοι στα υποκαταστήματα και της υπόλοιπης  χώρας, σύμφωνα με όσα ανέφερε προ ημερών στη Βουλή,  ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Διαπιστωμένα λοιπόν,  το ΙΚΑ εξακολουθούσε να καταβάλλει τη σύνταξη σε ανθρώπους που έχουν πεθάνει, ακόμη και εδώ και 10 χρόνια, καθώς οι συγγενείς τους όχι μόνο δε δήλωναν στο ΙΚΑ το θάνατο, αλλά εισέπρατταν τη σύνταξη  του θανόντος, ως συνδικαιούχοι στον τραπεζικό λογαριασμό!

Χαρακτηριστικό της απάτης είναι ότι, σε μία περίπτωση, συνδικαιούχος κατάφερε να εισπράξει ποσό ύψους 150.000 ευρώ χωρίς κανείς να τον αντιληφθεί.

Σε εξέλιξη είναι έρευνα εκ μέρους του ΙΚΑ προκειμένου να βεβαιωθεί ότι οι δικαιούχοι σύνταξης είναι εν ζωή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook