Η 1η Οκτωβρίου έχει οριστεί από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, ως η Ημέρα των Ηλικιωμένων. Επίσης η Γενική Διεύθυνση υγείας του Υπουργείου Υγείας έχει θέσει υπό την Αιγίδα της εφέτος Καμπάνια Ενημέρωσης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Άνοιας από τον Ιούλιο έως το Σεπτέμβριο.

Η Παθολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ και το Γηριατρικό Ιατρείο της Κλινικής, με τον Καθηγητή Παθολογίας κ. Γιώργο Σαμώνη, σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Εταιρεία Ν. Alzheimer ‘Αλληλεγγύη’ Νομού Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τους Ηλικιωμένους, θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και κατά τις ώρες 09:00-17:00 στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, Ιατρείο για τα άτομα της τρίτης ηλικίας .

Σκοπός του ιατρείου είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό του Ηρακλείου σε θέματα που αφορούν την Τρίτη Ηλικία, όπως, η προαγωγή της καλής υγείας και της ενεργού κοινωνικής ζωής των ηλικιωμένων μας, η έγκαιρη διάγνωση διαταραχών της μνήμης, του συναισθήματος και η προδιάθεση για πτώσεις κλπ.

Θα γίνεται μέτρηση σακχάρου και έλεγχος για διερεύνηση άνοιας και κατάθλιψης και θα δίδονται εξατομικευμένες οδηγίες. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Επιμελητής της Κλινικής μας, ιατρός γηρίατρος κ. Συμεών Παναγιωτάκης.

Η παραπάνω πρωτοβουλία πραγματοποιείται για πέμπτη χρονιά και τυγχάνει πάντοτε θερμής υποδοχής από το κοινό του Ηρακλείου.