Ένας 61χρονος από το Τέξας εμφανίστηκε πριν από λίγο καιρό στο νοσοκομείο με έντονες ζαλάδες. Οι γιατροί του έκαναν εξετάσεις στο αίμα του και είχε επίπεδα αλκοόλ στο αίμα του που ξεπερνούσαν το 0,37, ποσότητα ικανή ακόμη και να σκοτώσει έναν άνθρωπο.

Ήταν καταφανώς μεθυσμένος. Όμως ορκιζόταν ότι δεν είχε πιει σταγόνα. Γιατί ο 61χρονος άνδρας πάσχει από το Auto-Brewery Syndrome (Σύνδρομο Αυτο-Ζυθοποιίας σε ελεύθερη μετάφραση), ένα σύνδρομο το οποίο είναι παρενέργεια μόλυνσης του εντέρου και το οποίο κάνει το έντερο ενός ανθρώπου να μετατρέπει αυτόματα σε αιθανόλη τα σάκχαρα και τα άμυλα που μπαίνουν στον οργανισμό του μέσω των τροφών. Δηλαδή μπορεί να μεθύσει ακόμη και με ένα πιάτο μακαρόνια!

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύεται στο International Journal of Clinical Medicine, πιθανότατα ο μύκητας που προκαλεί τη μόλυνση μπαίνει στον οργανισμό μέσω κάποιας τροφής. Συγκεκριμένα ο 61χρονος παράγει μόνος του σπιτική μπύρα και πιθανόν κάποιος μύκητας που χρησιμοποιείται για τη ζύμωση της μπύρας να τον έχει μολύνει.

Πάντως οι γιατροί υποστηρίζουν ότι δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αν κάποιος έρθει σε επαφή με το μύκητα θα αναπτύξει το σχετικό σύνδρομο. Οπότε ακόμη και αν σας αρέσει η ιδέα της παραγωγής αλκοόλ μέσα στον οργανισμό σας… don\’t try this at home.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook