Προκαλούν για ακόμα μία φορά οι Γερμανοί νεοναζί του NPD. Αυτή τη φορά έστειλαν εισιτήρια σε υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι δεν έχουν καταγωγή από τη Γερμανία.

Πριν δύο εβδομάδες σάλο είχε προκαλέσει η κίνηση της νεολαίας του NDP «Junge Nationaldemokraten», η οποία έστειλε προφυλακτικά σε πολιτικούς, με το εξής μήνυμα: Mην αυξάνεστε και πληθύνεστε, δείχνοντας πως οι μετανάστες για αυτούς είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα τους.

Αυτή την Κυριακή το NPD προκάλεσε ξανά, στέλνοντας εισιτήρια σε υποψηφίους βουλευτές-μετανάστες, καλώντας τους να εγκαταλείψουν τη Γερμανία. Μάλιστα τα εισιτήρια «επιστροφής» γράφουν πάνω «Από Γερμανία προς πατρίδα» και ως ημερομηνία αναχώρησης: «Αμέσως».

Η επιστολή που τα συνόδευε ξεκινούσε με τη φράση «Γειά σου μετανάστη», ενώ στη συνέχεια παρατίθεται η ετυμολογία του όρου μετανάστης από τον ακροδεξιό πολιτικό Γαν Στουρμ, ο οποίος εξήγησε ότι το γερμανικό migrant προέρχεται από το λατινικό migrare που σημαίνει πεζοπορώ.

Συγκεκριμένα ο Στουρμ επισημαίνει πως «Migrare σημαίνει όμως και μεταναστεύω. Εμείς βλέπουμε σε αυτό μια πρακτική και χρήσιμη λύση», καλώντας τους παραλήπτες να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ απειλεί και τους υποψηφίους με το επιχείρημα ότι επηρεάζουν πολιτικά «την εθνική ομάδα των Γερμανών» και το οποίο «στα συμφραζόμενα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα μπορούσε να προκαλέσει ποινική δίωξη».

Σοκ στον γερμανικό πολιτικό κόσμο

Όπως μεταδίδει το γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι παραλήπτες των επιστολών δηλώνουν σοκαρισμένοι, ενώ κάποιοι φοβούνται μέχρι και για τη ζωή τους.

«Ανησυχώ για την ασφάλειά μου», λέει στην Prenzlauer Berg Nachrichten ο βραζιλιάνικης καταγωγής γερμανός πολιτικός των Πειρατών, Φαμπρίσιο ντο Κάντο, ο οποίος σημειώνει: «Αναρωτιέμαι επίσης, από πού έχουν τη διεύθυνσή μου».

Παράλληλα η τουρκικής καταγωγής υποψήφια, Κανσέλ Κιζιλτέπε, δηλώνει προς την TAZ ότι δεν έχει λάβει παρόμοια επιστολή, σημειώνοντας ότι θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του NPD, σε περίπτωση που τελικώς τη λάβει.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook