Σοκ έχει προκαλέσει η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα στο Κερατσίνι. Όπως ήταν φυσικό, η είδηση δεν θα μπορούσε να μην απασχολήσει τα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία σχολίασαν το αποτρόπαιο γεγονός.

Ο Guardian γράφει ότι «η δολοφονία του αριστερού καλλιτέχνη της χιπ χοπ και αντιφασιστικού ακτιβιστή που μαχαιρώθηκε χθες τη νύχτα, επισκιάζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σήμερα στην Αθήνα κατά της διαθεσιμότητας».

Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, ο 34χρονος ξέπνευσε μετά από επίθεση με μαχαίρι μέσα σε καφετέρια, έπειτα από διαπληκτισμό. Ένας άνδρας συνελήφθη, ενώ επικαλούμενη ελληνικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνει ότι ο δράστης ανήκει στη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε έναν νεοναζί μετά το μαχαίρωμα μέχρι θανάτου ενός αριστερού σε συμπλοκή. Το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο».

Το Πρακτορείο υπογραμμίζει πως ο 45χρονος ύποπτος ανήκει στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή και συνελήφθη από την αστυνομία και συμπληρώνει ότι εν μέσω και των απεργιακών κινητοποιήσεων στο δημόσιο, το γεγονός αυτό ίσως οδηγήσει σε περισσότερες διαμαρτυρίες.

Οι International Business Times με τη σειρά τους κάνουν λόγο για μοιραία επίθεση με μαχαίρι εις βάρος του 34χρονου ράπερ Παύλου Φύσσα, με το προσωνύμιο Killa P., στο Κερατσίνι, εξιστορώντας τα γεγονότα.

«Ένας \’νεοναζί\’ έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα», αναφέρει το κρατικό βρετανικό δίκτυο BBC.

«Ράπερ ακτιβιστής δολοφονήθηκε από μέλος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της γαλλικής Libération, το οποίο επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο κόμμα έχει συχνά κατηγορηθεί για επιθέσεις, ενώ και οι εκπρόσωποί του στο ελληνικό κοινοβούλιο έχουν επίσης πολλάκις προχωρήσει σε πράξεις βίας.

Στην έρευνα της ελληνικής αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής αναφέρεται το πρακτορείο Reuters, δίνοντας έμφαση στο κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση, για απαγόρευση της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Το πρακτορείο παραθέτει ακόμη τις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, περί «πράξης η οποία δείχνει τις πραγματικές προθέσεις του νεοναζισμού».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook