Δεύτερες σκέψεις φέρεται να έχει η κυβέρνηση για το φόρο ακινήτων καθώς υπάρχουν ενστάσεις από βουλευτές τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι κάνουν λόγο για δυσβάσταχτη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, καθώς και για άνιση επιβάρυνση της μεσαίας και μικρής ακίνητης περιουσίας.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής συμφωνίας για την κυβέρνηση κατέληξαν στο να επανεξεταστούν τα δεδομένα και να τροποποιηθούν ορισμένες παράμετροι για να κατατεθεί με νέα μορφή το σχέδιο για το νέο φόρο ακινήτων.

Εξάλλου και από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε σήμερα ότι «η νέα φορολογία είναι ακόμη υπό επεξεργασία, το δε σχέδιο νόμου θα οριστικοποιηθεί μετά τη διαβούλευση με τα κόμματα της κυβέρνησης και τη δημόσια διαβούλευση. Ως εκ τούτου οι σχετικές πληροφορίες και οι πίνακες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή».

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η δίκαιη κατανομή του φορολογικού βάρους στους φορολογούμενους αποτελούν το βασικό γνώμονα στο σχεδιασμό του νέου φόρου στα ακίνητα, ο οποίος αντικαθιστά τους παλαιούς φόρους».

Ερώτηση 17 βουλευτών της ΝΔ για το φόρο στα αγροτεμάχια

Προειδοποιητικές βολές για τις προωθούμενες διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, και ιδιαίτερα σε αυτές που αφορούν στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, είχαν στείλει 17 βουλευτές της ΝΔ, με σχετική ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι 15 από τους υπογράφοντες, καταθέτουν συνεχώς το τελευταίο διάστημα «αιχμηρές» ερωτήσεις προς τον υπουργό Οικονομικών, γεγονός που οδηγεί έμπειρους κοινοβουλευτικούς παρατηρητές στο συμπέρασμά ότι «υπάρχει πλέον συγκεκριμένη ομάδα, με συγκεκριμένες στοχεύσεις».

newmoney.gr