Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε το απόγευμα της Τετάρτης το Κερατσίνι και συγκεκριμένα η οδός Γρηγορίου Λαμπράκη, η Λεωφόρος Σαλαμίνος και οι γύρο δρόμοι μετά τη μεγάλη αντιφασιστική πορεία που έγινε με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης από τον 45χρονο Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Ομάδα διαδηλωτών, λίγο μετά τις επτά και ενώ ήταν σε εξέλιξη οι διαμαρτυρίες για τη δολοφονία του Πάνου Φύσσα, πέταξε ξύλα και πέτρες προς τους αστυνομικούς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών.

Στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής εκτυλίχθηκαν εκτεταμένα επεισόδια με άγριες συμπλοκές ανάμεσα στα ΜΑΤ ομάδες ατόμων . Επεσαν μολότοφ, στήθηκαν οδοφράγματα ενώ μπήκαν και φωτιές σε κάδους. Ομάδες αγνώστων προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα, τράπεζες και ενεχυροδανειστήρια, ενώ σε τραπεζικό υποκατάστημα επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη εκδηλώθηκε φωτιά η οποία όμως τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών έσπασε και τα επεισόδια στους γύρω δρόμους συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα ακόμη, με τις οδομαχίες να μεταφέρονται στην πλατεία Κερατσινίου και κοντά στα Ταμπούρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τέσσερις πολίτες που έχουν μεταφερθεί στο Τζάνειο καθώς και ένας αστυνομικός που μεταφέρθηκε στο 401.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες σε 36 συλλήψεις και 130 προσαγωγές, ενώ σε πολυκατοικία της περιοχής έχει κληθεί εισαγγελέας προκειμένου να μπορέσουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να μπουν στο κτίριο και να προσάγουν άτομα που έχουν βρει καταφύγιο στην ταράτσα του κτιρίου.

Παράλληλα, στην οδό Λαμπράκη, έκαναν την εμφάνισή τους και δύο αύρες της αστυνομίας.

Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν πως υπήρχαν συμπλοκές μεταξύ αντιεξουσιαστών και ατόμων που φορούσαν μπλούζες με την ελληνική σημαία.

Στην πορεία, η οποία ξεκίνησε από το σημείο της δολοφονίας του 34χρονου στην οδό Παναγή Τσαλδάρη και διακόπηκε λόγω των επεισοδίων, συμμετείχε το ΠΑΜΕ, το ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εργατικά συνδικάτα και εκατοντάδες απλοί πολίτες.

Το παρόν έδωσε και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «εγκληματική μαφιόζικη οργάνωση νεοναζί δολοφόνων» ενώ στην Αμφιάλη βρέθηκε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από το ΣΥΡΙΖΑ.

Στην περιοχή πήγε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ο οποίος έπεσε θύμα προπηλακισμού από ομάδα ατόμων οι οποίοι το επιτέθηκαν με καδρόνια, μπουνιές και κλωτσιές. Οι άνδρες της προσωπικής τους ασφάλειας τον απομάκρυναν εγκαίρως και ο κ. Καμμένος κατευθύνθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο με ματωμένη μύτη προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Επίσης, θύμα προπηλακισμού έπεσε και ένας Ιταλός φωτορεπόρτερ, αλλά και το συνεργείο του ΑΝΤ1. Ομάδα ατόμων, σύμφωνα με πληροφορίες επιτέθηκε με καδρόνια στο βαν τους.

\"\"

\"\"

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook