Ο Μιχάλης Γιαννάτος «έφυγε» αθόρυβα και διακριτικά, παρά το γεγονός ότι συγκαταλέγεται στους ελάχιστους Έλληνες ηθοποιούς με χολιγουντιανές περγαμηνές!

Ο διάσημος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου. Οι πιο διάσημοι ρόλοι του ήταν ως Τούρκος αρχηγός της αστυνομίας και ως δικαστικός μεταφραστής του πρωταγωνιστή Μπραντ Ντέιβις στο οσκαρικό «Εξπρές του μεσονυχτίου» (είχε διπλό ρόλο), αλλά και ως ο Κεφαλλονίτης Κοκολιός του «Μαντολίνου του Λοχαγού Κορέλι».

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο γιος του, ο «ακούραστος εργάτης» αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, καθώς δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα με την πενιχρή σύνταξη που έπαιρνε.

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, αξίζει να σημιωθεί, ότι εργαζόταν επί 17 συναπτά έτη ως ρεσεψιονίστ – τηλεφωνητής σε γνωστό αθηναϊκό ξενοδοχείο.

Το μοιραίο βράδυ ο ηθοποιός πήγε στο κατάστημα ΠΡΟ – ΠΟ της γειτονιάς του, στα Ιλίσια, για να παρακολουθήσει με τους φίλους του την αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα, τον Ολυμπιακό, στον αγώνα με τη γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν. Λίγο πριν τελειώσει το 1ο ημίχρονο υπέστη ανακοπή.

«Κάποια στιγμή απλά έγειρε… Δεν κατάλαβε κανείς τίποτα… Κάποια στιγμή οι φίλοι του άρχισαν να του φωνάζουν \”Μιχάλη, Μιχάλη…\”. Έσβησε ξαφνικά. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο ήταν ήδη νεκρός…», αναφέρει ο γιος του.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Γιαννάτος

Ο Μιχάλης Γιαννάτος πήγε στη Δραματική Σχολή του Ντίνου Δημόπουλου το 1965. H πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση ήταν στην ταινία «Οι στιγματισμένοι», του Γιώργου Ζερβουλάκου, με βοηθό τον Βαγγέλη Σερντάρη και πρωταγωνιστές τους Γιώργο Φούντα και Μάρω Κοντού. Μαθητής ακόμα, έπαιξε με τον Κατράκη στο θεατρικό «Καπετάν Μιχάλης».

Παράλληλα, ήταν από τους λίγους Έλληνες που έχουν κάνει καριέρα στο εξωτερικό, έχοντας στο βιογραφικό του 27 ξένες παραγωγές, μεταξύ των οποίων το \”Εξπρές του Μεσονυκτίου\”, το \”Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι\”, το \”Μόναχο\”, κ.α.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος τον είχε επιλέξει σε όλες τις ταινίες του. Έπαιξε στην «Πολίτικη κουζίνα» τού Μπουλμέτη, στην ευρωπαϊκή συμπαραγωγή «Ο τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων», σε συνολικά 100 ταινίες (ελληνικές και ξένες), περίπου 100 σειρές και πολλές θεατρικές παραστάσεις. Η τελευταία θεατρική παράσταση στην οποία συμμετείχε ήταν «Το παιχνίδι της φαντασίας», την φωτογραφία από την οποία ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο συνάδελφός του, ηθοποιός Πέτρος Πέτρου.

To παράπονό του…

Όπως δηλώνει ο γιος του Μιχάλη Γιαννάτου, το μεγάλο παράπονο του αγαπημένου πρωταγωνιστή ήταν πως, παρά τη συμμετοχή του σε διεθνείς παραγωγές, δεν αναγνωριζόταν στη χώρα του και δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Η κηδεία του Μιχάλη Γιαννάτου θα γίνει αύριο στις 4 μ.μ. από το νεκροταφείο Ζωγράφου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook